Alles voor uw woongenot!

Wat voor middelen kun je gebruiken om wespen te bestrijden?

Over het algemeen zijn er in Nederland weinig dieren die een serieus gevaar kunnen vormen voor jou als mens. Dat is maar goed ook aangezien je anders het risico zou lopen om aangevallen te worden door een dier. Toch zijn er ook in Nederland dieren die erg vervelend kunnen zijn voor ons als mensen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een dier als de wesp. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je wespen kunt bestrijden. 

Natuurlijke geuren

De meeste insecten voelen zich aangetrokken tot zoete geuren. Dat betekent voor hen namelijk dat er ergens eten te vinden is. Dit geldt ook voor wespen. Je zult misschien al wel eens gemerkt hebben dat wespen vaak op jouw glas frisdrank of stukje taart afkomen. Het is daarom slim om deze eigenschap tegen ze te gebruiken. Er zijn namelijk ook geuren waar wespen minder fan van zijn. Als je bijvoorbeeld een aantal kruidnagels in een plakje sinaasappel of limoen prikt, is de kans een stuk kleiner dat er nog wespen op je af zullen komen. Dit zijn namelijk beide geuren waar wespen een soort afkeer voor hebben. Het kan voor mensen die veel last hebben van wespen in hun tuin dus een goed idee zijn om eerst eens te proberen om het op deze manier aan te pakken. 

Een bedrijf inschakelen

Als je last hebt van wespen omdat er een wespennest in je tuin zit, is het slim om een bedrijf in te schakelen zodat zij het wespennest verwijderen. Dit is de beste manier om van de overlast van wespen af te komen. Er zijn verschillende bedrijven die wespen bestrijden Rotterdam, maar ook in veel andere steden zijn bedrijven die je hierbij kunnen helpen. Het is daarom slim om op zoek te gaan naar een bedrijf wat bij jou in de buurt gevestigd zit. Sommige mensen vinden het lastig om zo’n bedrijf te vinden. Door de komst van het internet kun je dit heel gemakkelijk doen. Woon je in Zwolle? Dan is het slim om op het internet te zoeken naar wespenbestrijding Zwolle. Vervolgens krijg je het aanbod van alle mogelijke bedrijven te zien. De meeste mensen kiezen er alleen voor om een bedrijf in te schakelen wanneer zij een wespennest in hun tuin of huis hebben.

Een wespenvanger

Het is ook mogelijk om zelf een soort val te maken waar de wespen in kunnen vliegen, maar niet meer uit kunnen. Je kunt deze wespenvanger maken van een lege plastic fles. Eerst snij je simpelweg de bovenkant van de fles af en zet deze met de hals naar beneden in de andere helft van de fles. Vervolgens doe je limonadesiroop of iets anders zoets in de fles en je val is klaar. De wespen zullen hier naar binnen vliegen om de limonade te pakken, maar kunnen er vervolgens niet meer uit.

Gerelateerd

Recente berichten