Alles voor uw woongenot!

Zonnepanelen van de Ikea kopen, wat zijn de voor-en-nadelen?

Het is in veel situaties zeker aan te raden om zonnepanelen aan te schaffen. Je kunt er op die manier voor zorgen dat je minder kosten maakt voor stroom, maar ook nog eens minder belastend bent voor het milieu. Er zijn mensen die niet zo’n voorstander zijn van zonnepanelen. Daar kunnen ze verschillende redenen voor hebben. Het is voor de leveranciers van de zonnepanelen van belang dat zij goed met kritiek omgaan. 

Zonnepanelen van de Ikea

Er zijn op dit moment veel verschillende bedrijven die zonnepanelen aanbieden aan hun klanten. Daarom is het voor sommige mensen erg lastig om te kiezen. Zelfs de Ikea biedt al enkele jaren zonnepanelen aan. Veel mensen associëren de Ikea vooral met meubels, maar het is dus ook mogelijk om zonnepanelen te kopen bij de bekende winkel. Toch spelen twijfels al snel een bepalende rol bij het kopen van zonnepanelen van de Ikea. Dat is begrijpelijk aangezien het een bedrijf is dat je niet direct in verband zou brengen met zonnepanelen. Toch kan dit een goede leverancier voor zonnepanelen zijn. Het is wel van belang om je te verdiepen in de voor-en-nadelen van de zonnepanelen van de Ikea. Zo voorkom je een miskoop.

Kritiek op de zonnepanelen

Bij de Ikea is het nu enkele jaren mogelijk om zonnepanelen te kopen. Op dit moment zijn veel mensen positief over de winkel maar toen zij net zonnepanelen aanboden, was er vrij veel kritiek. Er waren toen verschillende dingen die niet goed vielen bij het publiek. Zo vonden zij dat de monteurs niet goed rekening hielden met de hoek van de zonnepanelen ten opzichte van de zon. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat de zonnepanelen in de schaduw komen te liggen. Ook was er kritiek op de zonnepanelen omdat ze niet voor het gewenste effect zorgden. Dit was vooral te wijten aan de leverancier van de zonnepanelen. Toen dit bedrijf failliet ging, stapte Ikea over naar een andere leverancier. Vanaf dat moment is het aantal klachten sterk afgenomen. 

Een nieuwe leverancier

Toen de oude leverancier van de zonnepanelen van Ikea failliet was gegaan, werd het tijd om over te stappen naar een andere leverancier. Nu verkoopt de Ikea svea solar zonnepanelen waardoor er veel minder klachten zijn. Deze zonnepanelen worden altijd in het gewenste formaat geleverd en de mensen die ze komen installeren weten goed waar ze mee bezig zijn. Hierdoor weet je zeker dat de panelen op de juiste manier op je dak komen te liggen. 

 

Gerelateerd

Recente berichten