Alles voor uw woongenot!

Zo richt je je thuiswerkplek efficiënt en fijn in

De afgelopen jaren zijn we noodgedwongen massaal gaan thuiswerken. Voor veel mensen een lastige opgave vanwege de drukte thuis. Ouders zaten te werken aan dezelfde keukentafel als waar de kinderen de les moesten volgen. Toch heeft het thuiswerken ook voordelen met zich mee gebracht en een groot deel van de Nederlanders blijft in meer of mindere mate thuiswerken nu de coronacrisis toch echt voorbij lijkt te zijn.

Kies een geschikte ruimte

Als je de kans krijgt moet je proberen een ruimte te kiezen die geschikt is voor thuiswerken. Kies bijvoorbeeld een ruimte die voldoende licht en lucht heeft, en die niet te veel afleiding biedt. Als je geen geschikte ruimte hebt, kun je bijvoorbeeld ook een scheidingswand plaatsen om een afgesloten werkplek te creëren. Idealiter heeft de werkplek veel natuurlijk licht, bijvoorbeeld door een groot raam. Je kan je thuiswerkplek ook een extra persoonlijke touch geven, waar dat op kantoor een stukje lastiger gaat. Bij het inrichten van je thuiswerkplek heb je zelf de kans om te beslissen welke kleur het behang wordt en je kan een leuke foto ophangen of een kleedje neerleggen. Op het moment dat je veel naar muziek luistert tijdens je werk kan je ook goede speakers ophangen en de muziek lekker hard zetten Zonder je collega's daarmee lastig te vallen. Als je veel online meetings hebt dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de achtergrond in ieder geval wel neutraal is of dat je deze altijd wazig maakt.

Koop de juiste hulpmiddelen

Veel mensen hebben een laptop waarop ze hun werk overal kunnen uitvoeren. Het is belangrijk dat je hier maximaal gebruik van maakt door bijvoorbeeld een extra scherm neer te zetten of een docking station voor je laptop aan te schaffen. Vergeet ook niet om je werkplek comfortabel en ergonomisch in te richten. Zorg voor een goede bureaustoel en een comfortabel bureau, en plaats eventueel een plant of een andere sfeervolle decoratie. Het is ook belangrijk om voldoende opbergmogelijkheden te hebben, zodat je werkplek opgeruimd en overzichtelijk blijft. Voor veel thuiskantoortjes volstaat een simpele printer. Je moet dan wel natuurlijk zelf je cartridges kopen aangezien je werkgever dit normaal gesproken op kantoor aanvult. Veel mensen kiezen er voor om cartridges van een bekend merk een huis te halen zoals bijvoorbeeld de Brother cartridge. Vaak kom je net zo ver met een huismerk cartridge voor een stuk minder geld.

Gerelateerd

Recente berichten