Alles voor uw woongenot!

Energielabel op je huis, hoe zit dat precies

De nieuwe wet die is aangenomen waarbij huizen een energie label moeten krijgen, is een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid. Het doel van deze wet is om mensen te helpen bij het verminderen van hun energieverbruik en het verminderen van hun milieu-impact. Met behulp van het energielabel kunnen mensen zien hoe energiezuinig hun woning is en wat ze kunnen doen om hun energieverbruik te verminderen. Het label geeft ook informatie over de kosten die verbonden zijn aan het verbeteren van de energie-efficiëntie van een woning. Dit kan helpen bij het bepalen of een investering in energiebesparende maatregelen rendabel is of niet. De wet vereist ook dat alle woningen worden voorzien van een EPC-certificaat, waarmee de prestaties worden gemeten en vergeleken met andere woningen in de buurt. Door dit certificaat te gebruiken, kunnen mensen zien welke maatregelen ze moet nemen om hun woning energiezuiniger te maken. Deze wet helpt dus bij het bevorderen van duurzaamheid door mensen te helpen bij het verminderen van hun milieu-impact en door hen te voorzien van informatie over hoe ze hun energiegebruik kunnen verbeteren.

Hoe energiezuinig is de woning

Het is belangrijk om te weten hoe energiezuinig je woning is. Een energielabel geeft je hierover inzicht. Het aanvragen energielabel voor je woning dient te gebeuren bij een externe partij. Deze partij voert de metingen uit en beoordeelt de woning op basis van de resultaten. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig je woning is en wat er eventueel verbeterd kan worden om het label te verbeteren. De metingen die worden uitgevoerd, zijn onder andere het bepalen van de isolatiewaarde, het type verwarming en het type warm water systeem. Ook wordt gekeken naar de luchtdichtheid van de woning en of er sprake is van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen of warmtepompen. Op basis van al deze gegevens wordt een energielabel toegekend aan de woning. Het label geeft aan of je woning energiezuinig is of dat er nog verbeterd kan worden om het label te verbeteren.

Vergeet de deadline niet

Sommige gemeentes stellen een deadline voor het hebben van een energielabel voor het huis. Dit betekent dat als je geen energielabel hebt, je deze met spoed moet aanvragen. Als je geen energielabel hebt, kun je hiermee in de problemen komen bij de gemeente. Daarom is het belangrijk om op tijd een energielabel aan te vragen, zodat je niet in de problemen komt met de gemeente. Het aanvragen van een energielabel kan online of bij een erkend bedrijf gedaan worden. Bij sommige partijen kan je gelukkig snel energielabel aanvragen waardoor je een boete kunt ontlopen.

Gerelateerd

Recente berichten