Alles voor uw woongenot!

Wat is een steigerbuis en wat kun je ermee? 

Een steigerbuis is een buis die gemaakt is van metaal. In de bouw gebruikt men vaak steigerbuizen om zo stellages te maken waarover mensen zich kunnen bewegen. Een steigerbuis is echter ook te gebruiken voor hele andere toepassingen. Zo zijn er zelfs mensen die volledige kledingkasten maken die bestaan uit steigerbuizen. Ben jij benieuwd waarom steigerbuizen zo veel gebruikt worden en wat je er allemaal mee kunt? Lees dan snel verder!

Wat is een steigerbuis?

Een steigerbuis is een zeer stevige buis die gemaakt is van metaal. De buis werd ooit gemaakt als het stevigere alternatief voor houten stellages in de bouw. Doordat steigerbuizen zo stevig zijn en jarenlang meegaan, zijn mensen de buizen ook voor andere toepassingen zijn gebruiken. Steigerbuizen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen, zoals aluminium, gegalvaniseerd staal en zwart staal.

Wat kun je allemaal met een steigerbuis doen? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, worden steigerbuizen voor veel uiteenlopende toepassingen gebruikt. Door steigerbuizen te verbinden met buiskoppelingen, kun je er veel verschillende constructies mee maken. Zo worden steigerbuizen gebruikt om meubilair te maken met een industriële look, zoals krukjes, trapleuningen, diner tafels, tuintafels, pergola’s, kapstokken en zelfs kledingkasten! Steigerbuizen van gegalvaniseerd staal en vierkante, stalen steigerbuizen zijn goed geschikt om te verwerken in meubilair en in constructies die zware gewichten moeten kunnen tillen. Steigerbuizen van zwart staal en zwart aluminium zijn goed geschikt om te verwerken in meubilair of om te gebruiken als basis voor een mooie trapleuning. Steigerbuizen van regulier aluminium zijn erg licht van gewicht en ontzettend veerkrachtig, waardoor deze buizen met name goed geschikt zijn voor het opbouwen van beursstands en frames voor reclame-uitingen. 

In welke formaten zijn steigerbuizen verkrijgbaar?

Steigerbuizen zijn verkrijgbaar in diverse formaten, afhankelijk van het type steigerbuis wat je kiest. In algemene zin kun je steigerbuizen aanschaffen met een lengte van 5 tot 600 centimeter. De diameter van steigerbuizen die worden aangeboden, variëren per type steigerbuis. Je kunt een steigerbuis kopen in de onderstaande afmetingen. 

Steigerbuis van gegalvaniseerd staal

Dit type steigerbuis is verkrijgbaar met een diameter van 21.3, 26.9, 33.7, 42.4, 48.3 of 60.3 millimeter. 

Steigerbuis regulier aluminium

Een steigerbuis van aluminium is verkrijgbaar met een diameter van 21.3, 26.9, 33.7, 42.4, of 48.3 millimeter. 

Steigerbuis zwart aluminium

Een steigerbuis van aluminium is verkrijgbaar met een diameter van 26.9, 33.7, 42 of 48 millimeter. 

  1. Vierkante steigerbuis van staal 

Vierkante steigerbuizen van staal zijn verkrijgbaar met een diameter van 25, 25 of 40 millimeter. 

Gerelateerd

Recente berichten