Alles voor uw woongenot!

Maak gebruik van een deur dranger voor je deur

In huis is het aan te raden om te beschikken over kwalitatief en stevig hang- en sluitwerk. Hier gaat het om alle sloten rondom het huis, maar vallen de raamsluitingen, deurklinken en deur drangers ook onder het hang- en sluitwerk in je huis. Een deur dranger zal ervoor zorgen dat de deuren die je opent ook weer automatisch zullen sluiten. Dit is ideaal voor wanneer je de deuren zo lang mogelijk intact wilt houden. In dit blog vertellen we je er meer over!

Wat is een deur dranger nu precies?

Een deur dranger zal ervoor zorgen dat een deur automatisch sluit wanneer je deze hebt geopend. Het mechaniek, dat ook wel bekend staat om de stevige en zware veer, kun je boven de deur monteren en is het mogelijk om de snelheid van de deur dranger handmatig aan te passen. Wanneer iemand de deur ak openen, zul je merken dat de duw of trekkracht op een gegeven moment verdwijnt. Normaal gesproken is het zo dat de deur op dezelfde stand open zal blijven staan, maar zal de deur met een deur dranger juist weer sluiten. 

Met de veer kan de deur uit zichzelf sluiten en zit deze bevestigd in het mechaniek, welke je overigens zowel op het deurkozijn als in de deur kunt bevestigen.

De beste deur drangers voor jouw deur!

Een deur dranger is er in vele verschillende soorten en varianten te verkrijgen, waardoor het aan te raden is dat je op zoek gaat naar een deur dranger die voldoet aan al jouw eisen. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een deur dranger als inbouw, opbouw en vrijloop. De verschillen zie je vooral terug in de verschillende vormen om het mechaniek te monteren en de uitstraling voor de deur dranger. 

Afhankelijk van de situatie waar je de deur dranger plaatst, kun je kijken naar de verschillende mogelijkheden. Wanneer het bijvoorbeeld niet mogelijk is om de deur dranger in de deur te plaatsen, kies je automatisch voor een opbouw variant en geldt andersom natuurlijk hetzelfde! Met de juiste afwegingen zul je beschikken over de juiste deur dranger, die je vele voordelen zal opleveren!

De voordelen van een deur dranger

We weten nu wat een deur dranger is en waar het goed voor is, maar vergeten we bijna de voordelen waar we ook over zullen beschikken wanneer we de deur dranger plaatsen. De deur dranger zorgt er bijvoorbeeld voor dat de status van de deur zo lang mogelijk intact blijft, omdat de deuren niet kunnen dichtklappen en zo beschadigen. Ook zal de gebruiksvriendelijkheid vergroten, zijn de deur drangers duurzaam in gebruik en kun je ze voor alle deuren gebruiken voor een isolerende werking. Kijk eens snel naar de verschillende mogelijkheden, waarna je zelf een deur dranger kunt plaatsen en je de deuren in huis een duurzame en langere levensduur zult geven!

Gerelateerd

Recente berichten