Alles voor uw woongenot!

Zo creëer je meer ruimte in jouw tuin!

Heb je een eigen tuin? Dan heb je vast wel is nagedacht over hoe je jouw tuin zo ruimtelijk mogelijk kan maken zonder allerlei dingen uit je tuin weg te hoeven doen. Dat is logisch want je wilt zoveel mogelijk kunnen genieten van je tuin en zoveel mogelijk genieten van de grootte en de ruimte die je hebt. In deze blog geven we je een aantal tips die je kunnen helpen bij het ruimtelijker maken van je tuin. Je kan dit op verschillende manieren doen en daarom is het slim om te kijken wat voor jou het beste werkt en wat voor jouw tuin de beste manier is.

Begin met opruimen

Het is slim om eerst toch wat te gaan opruimen in je tuin. Je zal merken dat je altijd dingen tegenkomt die je toch niet meer gebruikt of minder mooi vindt. Denk er niet te lang over na en breng het weg of gooi het weg. Een goede opruimbeurt in je tuin kan zomaar heel veel ruimte opleveren! Wanneer je constant nieuwe dingen aanschaft of wat leuk krijgt zal je merken dat je tuin steeds voller en voller komt te staan. Dit kan je voorkomen door regelmatig even je tuin op te ruimen!

Werk met verschillende hoogtes

Het is ook mogelijk om de kleine tuin groter te laten lijken door het hoogteverschil. Maak je terras wat hoger dan de rest van de tuin. Je hoeft hier echt geen rekening te houden met het enorme hoogteverschil, maar 10 of 15 cm kan al werken. U kunt zien welke tuin het beste voor u is, lager of hoger. Door het hoogteverschil aan te raken, kun je ook meteen een beetje spanning aan je tuinontwerp toevoegen. Dit zorgt er daarnaast ook voor dat het lijkt alsof je tuin verdeeld is in verschillende ruimtes, hierdoor oogt het direct groter om dat je daadwerkelijk naar een andere ruimte in de tuin gaat (het stuk dat dus hoger ligt).

Speel met meubels

Door slim te spelen met je tuinmeubelen, bijvoorbeeld met een dining loungeset kan je ervoor zorgen dat je tuin groter en ruimtelijker lijkt. Zet bijvoorbeeld een loungeset in de hoek van de tuin, hierdoor zal je zien dat je direct een verre kijk creëert. Daarnaast kan je bijvoorbeeld met verschillende stoelen ook ruimte creëren door te kijken naar stoelen die je kan inklappen, hierdoor hoeven ze niet altijd uitgeklapt te staan, behalve als je ze echt nodig hebt!

Gerelateerd

Recente berichten