Ondernemen doe je zo!

0
834

Ben je ondernemer dan zal je vast merken dat er veel zaken op je bord komen te liggen. Het is het belangrijk om te kijken welke zaken je zelf blijft doen en welke zaken je kan gaan uitbesteden. Daarnaast is het belangrijk om te overwegen of je bepaalde dingen wil kopen of huren. Soms is het slimmer om een investering te doen maar vaak is het huren of leasen van iets uiteindelijk goedkoper. In deze blog geven we je een aantal tips en laten we zien welke overwegingen je kan/moet maken om tot een goede keuze te komen. Daarnaast geven we een aantal tips om je bedrijf inzichtelijk te maken.

Kopen of leasen?

Als ondernemer heb je waarschijnlijk een auto nodig. Bij lease.auto kan je gemakkelijk een auto leasen. Niet alleen privé maar ook zakelijk leasen is erg interessant als ondernemer. Zeker wanneer je niet direct een grote investering wil/kan doen is het slim om een auto te leasen. Je kan dit dus zakelijk doen waardoor je gemakkelijk op zakelijke kosten auto kan rijden.

Inzicht creëren

Inzicht creëren binnen je bedrijf is erg belangrijk, zeker wanneer je steeds groter wordt en verder groeit. Op verschillende vlakken kan je inzicht creëren. Bijvoorbeeld op gebied van marketing. Denk bijvoorbeeld aan je website. Je website is een bron van waardevolle informatie. Je komt er gemakkelijk achter door de implementatie van tracking wat de interesses in jouw producten of diensten zijn van bezoekers. Zorg ervoor dat je het aantal bezoekers, klikken, scrollen en interacties op de site inzichtelijk maakt. Ja kan hiervoor verschillende tools gebruiken, bijvoorbeeld Google Tag Manager kan je helpen bij het opzetten van tagbeheer. Vervolgens kunt u de gegevens analyseren in Google Analytics. Op deze manier kun je meten of je de middelen die je hebt ingezet inzet om de gestelde doelen te bereiken. Wilt u bijvoorbeeld nieuwe klanten aantrekken door middel van adverteren op Google? In Google Analytics kun je zien of er een effect is.

Automatiseren van je zaak

Naast dat je inzicht hebt verkregen is het slim om te gaan automatiseren. Hoe je het beste kan automatiseren hangt heel erg af van je business. Het is belangrijk om te kijken waar de meeste tijd in zit en vervolgens kijk je of dit geautomatiseerd kan worden via een bepaald systeem. Dit kunnen personeelszaken zijn, marketing zaken of zelf logistieke zaken. Door eerst goed te onderzoeken wat je wilt gaan optimaliseren kan je gemakkelijk een prioriteitenlijstje voor jezelf maken.