Alles voor uw woongenot!

Jouw nieuwe woning aanpakken

Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht en ben je van plan een aantal dingen direct aan te pakken? Bijvoorbeeld door een aantal muren door te breken of bijvoorbeeld door er een nieuwe vloer in te leggen? Het is belangrijk dat je vooraf bekijkt wat je wil gaan doen en wat hiervoor nodig is om die plannen te realiseren. In deze blog geven we jou een aantal tips en tricks die je kunnen helpen bij het opzetten van je plannen en hoe je dit het beste kan aanpakken.

Wat wil je vernieuwen?

Waarschijnlijk heeft je nieuwe woning een aantal elementen die jij minder mooi vindt. Dit kan je verhelpen door deze elementen te vervangen. Het vervangen van deze elementen zorgt er uiteindelijk voor dat je woning uiteindelijk een stuk nieuwe en mooier eruit ziet. Denk bijvoorbeeld aan de vloer. Veel oudere huizen zullen een vloer met kleine tegeltjes hebben of een oud tapijt. Je kan dit vervangen door bijvoorbeeld laminaat. Daarnaast zijn PVC vloeren ook erg in trek en erg duurzaam.

Hoe maak je een plan?

Het is belangrijk om een plan te maken wanneer je gaat verbouwen. Dit kan je op verschillende manieren doen. Het is in eerste instantie belangrijk dat je in kaart brengt wat je wilt gaan aanpakken en wie je hiervoor nodig hebt. Door dit allemaal op te schrijven en in een plan te verwerken krijg je zelf inzicht in wat er gedaan en geregeld moet worden. Het is daarnaast erg slim (wanneer je alles hebt geïnventariseerd en hebt opgeschreven) om een goede en duidelijke planning te maken. Het maken van een planning geeft iedereen inzicht in wat je wel en niet wilt gaan doen de aankomende tijd. Vervolgens is het belangrijk om deze planning af te stemmen met de verschillende partijen waarmee je samenwerkt. Denk bijvoorbeeld aan de aannemer of aan partijen die bepaalde diensten leveren.

Doe niet alles alleen

Het is soms slim om te kijken wat je zelf gaat doen en wat je wilt uitbesteden. Uiteindelijk zou je misschien veel zelf kunnen doen maar kan dit ook ten kosten gaan van de kwaliteit. Het is daarom slim om te kijken welke zaken je wilt gaan uitbesteden en welke niet. Ook dit kan je goed in het plan verwerken om uiteindelijk ook een kostenplaatje te maken. Blijf altijd afwegen wat het je uiteindelijk aan tijd en eventueel geld oplevert wanneer je iets uitbesteed. Wanneer je bijvoorbeeld iets zelf doet en na een jaar al vervangen of over gedaan moet worden is dat zonde.

Gerelateerd

Recente berichten