Alles voor uw woongenot!

Nieuwe woning kopen? Hier op letten!

Ben je van plan een nieuwe woning te gaan kopen? Dan is het belangrijk dat je goed kijkt naar wat er nog allemaal moet gebeuren voordat je daadwerkelijk over kan gaan tot aankoop. In deze blog geven we je aantal tips die je kunnen helpen in deze voorbereidingen. Het is namelijk belangrijk dat je eerst een aantal dingen helder hebt voor jezelf voordat je gaat zoeken naar woningen, waarvan je er uiteindelijk achter komt dat ze helemaal niet in jouw straatje liggen. Daarom hebben wij in deze blog een aantal handige, praktische en bruikbare tips op geschreven die je hierbij kunnen helpen. Hierdoor kan je zometeen gemakkelijk filteren en heel gericht zoeken naar een woning. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk minder woning krijgt om uit te kiezen maar weet je zeker dat je een woning kiest die perfect bij jou past.

Hypotheek berekenen

Wanneer je begint met zoeken naar huizen zal je al snel selecteren en filteren op prijs. Om te weten in welke prijsklasse jij kan gaan zoeken is het slim om te kijken wat jouw maximale hypotheek is. Daarnaast wil je natuurlijk weten waar je uiteindelijk aan toe bent als je gaat kopen. Wat worden je vaste lasten? Hiervoor wil je dat jouw hypotheek een vast rentepercentage geeft. Je kan bijvoorbeeld je hypotheekrente 10 jaar vast zetten. Hierdoor weet je precies wat je de aankomende 10 jaar moet gaan betalen. Een andere vraag die veel mensen hebben is: hoeveel kan ik lenen? Dat is niet raar want op basis hiervan kan je kijken naar wat voor huis je kan gaan zoeken.

Maak het overzichtelijk

Je wilt natuurlijk van alles en nog wat wanneer je een nieuw huis gaat kopen. Denk bijvoorbeeld aan aantal slaapkamers, de grootte van de tuin, het aantal badkamers en het soort wijk waarin de woning zich bevindt. Het is daarom slim om voor jezelf te beginnen met het opschrijven van wat je minimaal nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld drie kinderen, dan heb je minimaal vier slaapkamers nodig. Verwacht je nog meer kinderen te krijgen dan is het slim om nog weer verder te kijken naar minimaal vijf slaapkamers. Wanneer je dit overzichtelijk voor jezelf hebt ga je kijken naar wat fijn zou zijn maar niet persé nodig. Denk bijvoorbeeld aan een extra grote tuin of een huis in een rustige wijk maar wel vlak bij de snelweg. Dit soort dingen kan je allemaal opschrijven waardoor je steeds meer tot een goed plan komt voor je huis.

Gerelateerd

Recente berichten