Alles voor uw woongenot!

Je tuin zomerklaar maken doe je zo!

In de zomer is het geen overbodige luxe om een fijne tuin te hebben. Een tuin waar je na een zware werkdag heerlijk in tot rust kunt komen. Om tot rust te kunnen komen in de tuin zal je ervoor moeten zorgen dat allrs er strak bij ligt. Met onze aantal tips kun jij zowel doordeweeks als in het weekend heerlijk ontspannen in de tuin!

Heb je kinderen? Zorg voor een speelplek!

Niet alleen volwassenen vinden het heerlijk om in de tuin te zijn. Kinderen kunnen er namelijk ook intens van genieten om te spelen in eigen tuin. Als ouder zijnde is er niks leukers dan het zien van het plezier van je kind(eren). Zorg ervoor dat zij een eigen plek hebben in de tuin waar ze lekker kunnen spelen. Hierbij kun je denken aan een set voetbaldoeltjes of een trampoline. 

Zorg voor een plek met schaduw

Als je voor de kinderen een mooie plek in de tuin hebt, is het tijd om na te denken over de rest van de inrichting. Het is hierbij verstandig om rekening te houden met benauwde dagen in de zomer. Tijdens deze dagen wil je niet continu in de zon zitten en is het prettig om je terug te kunnen trekken in de schaduw. Als je op een mooie manier schaduw wilt creëren in je tuin, is het aan te raden om te kijken of een schaduw doek iets voor jou is. Deze kun je de hele zomer laten hangen en is eenvoudig te monteren. 

Een goeie zithoek kan niet onbreken

Een van de belangrijkste onderdelen van de tuin is de zithoek. Zorg ervoor dat je een zithoek hebt waar je heerlijk tot ontspanning kunt komen. Het mooiste is als je de schaduw doek gedeeltelijk over de zithoek laat hangen. Hierdoor heb je bij de zithoek een plek met zon en plekken met voldoende schaduw. De zonliefhebber kan zwetend in de zon zitten, terwijl de rest geniet van een koele plek onder de schaduw doek. 

Onderhoud je gazon op de juiste manier

Een gazon kan een tuin prachtig laten stralen in de zomer. De voorwaarden hiervoor is wel dat het gazon op de juiste manier wordt onderhouden. Zorg voor een goede grasmaaier en maai elke week het gras. Daarnaast is het bij een gazon belangrijk dat je het eens in de zoveel tijd verticuteert. Dit zorgt ervoor dat het gras beter de voedingstoffen op kan nemen en het gazon er verzorgder uitziet. Het onderhouden van een gazon kost weinig tijd maar dient wel met regelmaat te gebeuren. Plan hier daarom een vast moment per week voor in.

 

Gerelateerd

Recente berichten