Alles voor uw woongenot!

Een geschikte hondenmand voor een bijzondere vriend

Een jaar of 30.000 geleden kwam er eens een wilde wolf op een groep mensen af gelopen. Hij zag niet meteen een bedreiging in deze ielige wezens. Vandaar dat hij ze vriendschappelijk benaderde. Hij probeerde met hen te spelen en draaide zich op zijn rug om zich te laten aaien. Een interactie als deze was het begin van een prille vriendschap tussen wolf en mens. Een naar mijn mening aannemelijke verklaring voor deze unieke interactie tussen totaal verschillende soorten – geen enkele andere grote carnivoor is gedomesticeerd door de mens – is doordat de mens en de wolf allebei tot de meest sociale dieren op deze planeet behoren. Wolvenroedels hebben ingewikkelde sociale structuren en indrukwekkende samenwerkingstactieken. Dit gaf hen vermoedelijk de cognitieve en sociale mogelijkheden om ook samen te werken met een soort die totaal andere vorm van communicatie en gebruiken hanteerde dan zijzelf.

Van wolf naar hond

In de tijd die volgde is er een hoop gebeurd. Momenteel lijken veel honden niet meer zoveel op de woeste wolven waarvan ze toch echt allemaal (van Malthezer tot Sint Bernhard) vanaf stammen. Wel zijn honden in de moderne tijd waardevoller dan ooit tevoren. Ze bieden ons gezelschap. Voor sommige mensen (bijvoorbeeld mensen met het Asperger-syndroom) kan zelfs gelden dat ze zich beter begrepen voelen door honden dan door mensen. Voor eenzame ouderen kan een hond genegenheid en gezelligheid bieden die het leven zin geven. Ook kunnen honden vormen van kanker, sporen van explosieven of aanwezigheid van drugs ruiken. Honden zijn zo van onbetaalbare waarde geworden voor de mens. Toch kunnen we uiteraard een poging doen om ze terug te betalen voor alles wat ze doen. In principe zijn koekjes en hondenvoer de valuta waarin honden zich graag laten betalen, maar u kunt uw hond ook op een andere manier iets teruggeven. Denkt u bijvoorbeeld eens aan een fijne Hondenmand!

Het belang van een goede hondenmand

Om uw hond eens goed te verwennen, kunt u bijvoorbeeld denken aan een zelfverwarmende hondenmand. Deze manden zijn gevuld met dicht schuimrubber en bezitten een folielaag die de lichaamswarmte van de hond gebruikt om zichzelf te verwarmen. Ideaal in de koudere maanden! Een goede hondenmand is echter niet alleen belangrijk als plek waar een hond lekker kan luieren (wat de meesten graag doen). Bovenal is het belangrijk voor de gezondheid van uw hond. Veel honden krijgen op latere leeftijd last van artrose of andere gewrichtsproblemen. Een orthopedische hondenmand zorgt ervoor dat de druk op de wervelkolom en de gewrichten van uw hond afneemt. Hierdoor groeit de kans dat uw hond van een pijnvrije en aangename oude dag kan genieten. Zo zorgt u ervoor dat de onderlinge vriendschap tussen mens en hond naar beider tevredenheid blijft voortbestaan!

Gerelateerd

Recente berichten