Alles voor uw woongenot!

De gezonde invloed van een aroma diffuser

Een aroma diffuser is de nieuwste gadget voor aromatherapie bij jou thuis. De meeste zien eruit als een klein, elegant ei in rustige, doffe kleuren. Wanneer jij zo’n aroma diffuser voorziet van een mengsel van etherische olie en water gebeurt er echter iets bijzonders. Het stijlvolle apparaat begint stilletjes de lucht te bevochten en te voorzien van een aangename geur. Dit is in essentie wat een aroma diffuser doet. Door heel eenvoudig de nevel van water en etherische olie los te laten voorziet een aroma diffuser jou, je gezin en zelfs je kamerplanten van een gezonde boost. Maar wat houden deze voordelen precies in?

Een aroma diffuser voorkomt een hoop narigheid

Een hoop lasten, pijntjes en onprettige gevoelens die soms gewoon als facts of life worden geaccepteerd komen eigenlijk door een te droge lucht of door stress. Zo gauw het mengseltje van etherische olie aan de atmosfeer van jouw huis wordt geïntroduceerd verdwijnen veel van deze kwaaltjes als sneeuw voor de zon. Een aroma diffuser kan helpen tegen hoofdpijn, een geïrriteerde huid, een droge keel en zelfs tegen een verstopte neus. Krijg je soms klachten van vrienden en familie dat de verwarming zo hoog staat bij jou thuis, terwijl je het zelf toch nog koud hebt? Door de luchtvochtigheid op een gezond niveau te houden en een ontspannende geur te verspreiden verlaagt een aroma diffuser jouw stressniveau en verbetert het de ademhaling en de bloedcirculatie. Zelfs kamerplanten hebben baat bij de effecten. Maar wat voor soort etherische olie kan je gebruiken om jouw huis lekker te laten ruiken?

Diverse effecten van verschillende etherische oliën

Er zijn veel verschillende soorten olie, elk met unieke effecten op jouw gemoedsrust en je gezondheid. Eén van de populairste keuzes is lavendel, deze etherische olie kan zorgen voor ontspanning en is bevorderlijk voor een goede nachtrust. Voor een vrije, diepe ademhaling kan je beter kiezen voor eucalyptus. Een etherische olie die bevorderend werkt voor je immuunsysteem is Tea Tree olie, deze geeft een fijn, activerend geurtje. Tegen gevoelens van uitputting en een muffe sfeer kan je gebruik maken van citroen. Dit is maar een klein fragment van de talloze oliën en de vele voordelen die ze met zich meebrengen. Voorzie jouw leven van de aroma’s die jouw dag zo veel beter maken en wacht niet langer. Het is tijd om een frisse wind van vernieuwing bij jou naar binnen te laten.

Gerelateerd

Recente berichten