Alles voor uw woongenot!

Stedentrip naar een land als Marokko

Reizen is voor veel mensen de beste manier om even lekker te genieten. Gedurende de vakantie gaan mensen vaak naar het buitenland om het goede weer op te zoeken en mooie nieuwe plekken te zien. Wanneer je ervoor kiest om te gaan reizen kun je er ook voor kiezen om een stedentrip te doen. Je zult in dit geval vaak enkele dagen in een stad blijven en vervolgens doorgaan reizen. Op deze manier kun je in een korte tijd een hoop verschillende steden en plekken zien. Wel is het hierbij belangrijk dat je van tevoren goed weet wat je allemaal wilt gaan bezichtigen.

Wat te doen op een stedentrip naar Marrakech?

Een stedentrip Marrakech is zeker aan te raden. Het ligt op ongeveer 3 uur vliegen van Nederland en er zijn talloze leuke dingen om te doen in en rondom de stad. Het is een koningsstad van Marokko met een erg rijke geschiedenis. De stad heeft een grote hoeveelheid kleine straatjes waar je om elke nieuwe hoek weer wat moois zult zien. Zo zijn er een hoop badhuizen te vinden in de stad met erg mooie mozaïek. Ook zijn er een hoop leuke winkeltjes met antieke spullen die je mee terug naar Nederland kunt nemen. Het is ook erg aan te raden om op een ezel een rondje te maken of een tour te volgen door de stad heen.

Het doen van een stadswandeling door de medina van Marrakech is zeker aan te raden. Een stadswandeling doen door de oude ommuurde binnenstad is zeker iets wat je moet doen als je een stedentrip naar Marrakech gaat doen. Je kunt ervoor kiezen om het met een gids te doen, maar ook om zelf een kijkje te gaan nemen. Let er hierbij wel op dat het erg eenvoudig is om de weg kwijt te raken op een plek als deze. 

Ook is het aan te raden om  het bahia paleis te bezichtigen. Het is één van de meest populaire bezienswaardigheden van de stad. Het is een paleis met grote mooie ruimtes en erg ingewikkelde houtsnijwerken. Ook kun je hier een hoop mozaïek terug vinden. Verder zijn er in de stad een hoop kunstwerken te vinden. De grote geschiedenis van de stad en de bijzondere cultuur is zeker iets wat de moeite waard is. Wanneer je in de stad bent is het leuk om een school te bezichtigen of eens een theetje te gaan drinken op een rooftop bar.

Gerelateerd

Recente berichten