Alles voor uw woongenot!

Kies je voor muurverf van Sigma of muurverf van Sikkens?

Het schilderen van een muur is, met de juiste materialen, een klusje van niks. Nou ja, als je al het voorbereidende werk hebt gedaan dan. Je zult de muur moeten afnemen en nalopen op kleine gaatjes en beschadigingen. Daarna zul je de muur moeten aansmeren om deze kleine gaatjes en beschadigingen te verwijderen. Dan komt het afplakken van de plinten met afplakband en vergeet ook niet om de vloer te beschermen met folie. Maar dan kun je gaan beginnen. Tenminste, als je de perfecte verf voor op de muur hebt gekozen. Er zijn nogal wat merken die claimen beste te zijn, zo kun je kiezen voor muurverf van Sigma of juist muurverf van Sikkens. Het verschil is voor een doe-het-zelver bijna niet te merken.

Schilders kiezen voor muurverf van Sikkens

Maar dat wil niet per se zeggen dat jij de muurverf van Sikkens ook de fijnste verf vindt om mee te werken… Het blijft lastig om de juiste muurverf te kiezen en kiezen tussen twee kanjers als muurverf van Sikkens en van Sigma is bijna niet te doen. Beide verfmerken kunnen gemengd worden in iedere kleur die je maar wilt en beide hebben ze een goede dekkingsgraad. Je kunt dus maar beter kijken bij de online verfwinkel welke muurverf op dat moment in de aanbieding is. Dan weet je zeker, of je nu kiest voor muurverf van Sikkens of van Sigma, dat je altijd goede verf in huis haalt!

Muren schilderen kan ook met twee kleuren

Nog niet zo lang geleden was het helemaal hip om lambrisering op je muur te hebben. Houten panelen aan de onderkant en daarboven behang of geschilderde muur. Die lambrisering zie je steeds minder, maar mensen houden wel van het effect ervan. En dus kiezen veel mensen ervoor om een lange muur, bijvoorbeeld in de gang of de lange muur van de huiskamer, in tweeën te delen. De bovenste helft krijgt dan een lichtere kleur dan de onderste. Dat ziet er chique uit!

Kies de kleur niet te donker

Wil je meer sfeer in huis, dan kiezen veel mensen voor een wat donkerder kleur voor op de muur. Wat ze echter vergeten is dat een donkere kleur ook licht absorbeert. Het kan dus zijn dat je, doordat je een muur donker maakt, je eerder je lampen aan moet doen omdat je anders niet meer ziet wat je doet. Vind je dat geen probleem? Ga er dan vooral voor! Maar hou er wel rekening mee!

Gerelateerd

Recente berichten