3 manieren om jouw buurt beter te leren kennen

0
427

Als je gaat verhuizen naar een nieuw buurt, dan kan dit nog best spannend zijn. Zeker als deze buurt best een eind verder is dan waar je nu woont. Gaan verhuizen kan dan ook heel leuk, maar ook heel spannend zijn. Het is namelijk toch lastig om in te schatten hoe het nou is om in een bepaalde buurt te wonen. Je probeert altijd wel een beeld te krijgen, maar je merkt pas echt hoe het is als je er zelf gaat wonen. Als je naar een nieuwe buurt gaat verhuizen kan het nog best lastig zijn om aansluiting te vinden bij deze buurt. Om deze reden helpen wij jou graag met drie manieren die ervoor zorgen dat jij jouw nieuwe buurt beter zult leren kennen. 

1. Doe mee aan leuke dagen 

Als eerst is het leuk om te onderzoeken of er activiteiten plaatsvinden in of rondom jouw buurt. Vaak is het namelijk zo dat er zo nu en dan iets leuks wordt georganiseerd voor de hele buurt. Dit kan een leuke dag zijn waarin je in contact kunt komen met buren en waar kinderen leuk met elkaar kunnen spelen. Probeer eens te achterhalen of dit ook bij jouw buurt gebeurt. Zo niet? Dan kun je eventueel zelf kijken of er zoiets georganiseerd zou kunnen worden. Je bent vast niet de enige die het leuk vindt om wat meer aansluiting te vinden met de mensen die rondom jou wonen.  

2. Blijf op de hoogte van dingen die gebeuren

Om je buurt een beetje te leren kennen kan het handig zijn om op de hoogte te blijven van alles wat gaande is. Zo weet je bijvoorbeeld wanneer er verschillende projecten worden uitgevoerd in de omgeving. Als je hier interesse in hebt, dan kun je de app omniom downloaden. Dit is een bouwapp waarin je op de hoogte gehouden wordt van alle projecten bij jou in de buurt. Je kunt de vooruitgang zien en weet zo beter wat er nou allemaal gaande is en hoelang dit ongeveer gaat duren. 

3. Loop gewoon eens rond

Als laatst is het ook erg aan te raden om gewoon eens rond te gaan lopen. Leer de straten kennen door deze te belopen. Als je mensen voorbij ziet komen kun je hier een gezellig praatje mee maken en je zult je ergens al snel thuis voelen. Ook is het aan te raden om gewoon eens aan te kloppen bij een aantal buren uit de straat. Knoop een gesprek aan en leer elkaar op deze manier kennen.