Alles voor uw woongenot!

Vliegensvlug met de stromer fiets

Ben je iemand die graag een keer niet met de auto naar bijvoorbeeld je werk wilt gaan, maar lekker op de fiets wilt gaan, maar al heel lang niet meer op een normale fiets hebt gefietst. Dan is het altijd de mogelijkheid om met een zogenoemde stromer fiets te gaan, hier wordt je elektrisch ondersteunt tijdens het fietsen. Tegenwoordig is het zo dat mensen steeds meer gaan fietsen. Dat heeft natuurlijk zijn voordelen, want het kan zo zijn dat je met de auto je in een drukke stad geen parkeerplaats kan vinden. Voor een fiets zou er altijd wel een plek zijn om je auto neer te zetten. Daarnaast is heeft een fiets ook nadelen. Wanneer je bijvoorbeeld met de fiets gaat, moet je wel voldoende kracht hebben om deze afstand te bereiken. Dat zou een nadeel kunnen zijn, net als de tijd waar je over de afstand doet met de fiets. 

Rijden, maar dan niet op vier wielen

Om ervoor te zorgen dat je sneller dan normaal kan fietsen. Kan je ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld fietst op een stromer fiets. Deze fietsen gaan gemiddeld een stuk sneller dan op een normale fiets. Dit komt omdat er op een zogenoemde stromer fiets zit een elektrische accu op. Met deze accu voor zie je de fiets van stroom. Deze stroom loopt door de motor heen en daardoor kan je fiets je een extra drive geven tijdens het fietsen. Je moet nog steeds fietsen, want anders kom je niet vooruit. Maar je gaat uiteindelijk sneller dan wanneer je bijvoorbeeld normaal op het tempo zou fietsen. Zo kan je bijvoorbeeld als een wat oudere persoon niet 10 kilometer per uur, maar richting de 15 kilometer per uur gaan. Zo heb je ook verschillende standen op de fiets staan. Zo kan je de motor uitzetten, naar eco, van eco naar tour, van tour naar sport en van sport naar turbo.

Het is fietsend, maar dan nog sneller

De zogenoemde stromer fiets is veel sneller dan de normale fiets. En helemaal sneller dan de elektrische fiets. Want deze fietsen kunnen ook nog eens een tandje sneller gaan dan de elektrische die tot 26 kilometer per uur steunt. Deze fiets kan maar liefst 45 kilometer in een uur afleggen. Daardoor heb je een verplichting om een kentekenbord op je fiets te plaatsen. En daarnaast zijn er ook net wat andere regels voor je dan de gewone fiets. Zo is het ook zo dat je bijvoorbeeld een helm achterop moet dragen. Want wanneer je op deze hoge snelheid valt, dan kan je flinke hoofdwonden en/of hersenbeschadigingen oplopen. Daarnaast is het zo dat je met deze fiets lekker door kan rijden en dat je niet in de file hoeft te staan. 

Gerelateerd

Recente berichten