Alles voor uw woongenot!

De meest geschikte e-bike kopen

Ben je eindelijk toe aan je eerste e-bike? Of heb je er al jaren één en wil je je oriënteren op een nieuwe? Je kunt tegenwoordig kiezen uit veel modellen, prijzen en snelheden. Het uitzoeken van e-bike die het beste bij jou en jouw situatie past is nog net iets lastiger dan een niet-elektrisch model uitzoeken. Bedenk van tevoren goed waarom een e-bike kopen jouw keuze is. Heb je hem nodig om in een stedelijke omgeving naar school of werk te fietsen? Moet je flinke afstanden overbruggen? Of zoek je een sportieve fiets waar je iets minder hard op hoeft te zwoegen? Natuurlijk moet je ook een budget in je hoofd hebben. Het is niet moeilijk om meer geld uit te geven dan je van plan was.

Jouw nieuwe e-bike

Wanneer je nog niet precies weet wat je wilt, kun je je oriënteren door wat websites van leveranciers te bekijken. Daar wordt vaak al veel informatie gegeven over de accuduur, de soort motor en andere technische aspecten. Ook kun je reviews lezen, oftewel ervaringen van e-bike gebruikers. Ook daardoor krijg je een beeld van wat er aan fietsen te koop is en hoe die fietsen bevallen. Het helpt allemaal om straks een goede keuze te kunnen maken. Een belangrijke keuze is of je je fiets online wilt bestellen of dat je naar je lokale fietsenmaker gaat. Online bestellen is vaak goedkoper, maar kopen bij de fietsenmaker op de hoek betekent dat je voor onderhoud en reparaties snel en gemakkelijk een adres hebt. Steeds meer fietsenmakers hebben er geen zin in om fietsen te repareren die online gekocht zijn.

Een Stromer fiets als alternatief voor je auto

Een gewone e-bike haalt met trapondersteuning maximaal 25 kilometer per uur. Dat is voor de meeste mensen meer dan genoeg. Wil je je fiets gebruiken als alternatief voor je auto en ga je flinke afstanden afleggen? Dan is een speed-pedelec aantrekkelijk. Hiermee kun je snelheden van wel 45 kilometer per uur halen. De Stromer fiets is een voorbeeld van een speed-pedelec. Stromer was een pionier op het gebied van de speed-pedelec. Al die ervaring zit nu verwerkt in hun huidige modellen. De Stromer gaat zó hard dat een helm verplicht is. Ook moet je een achteruitkijkspiegel hebben en je rijdt niet op het fietspad, maar op de rijbaan. Daar komt nog bij dat je een kentekenbewijs moet hebben en minimaal een brommerrijbewijs. Kortom: een speed-pedelec is een bijzonder soort elektrische fiets en je moet aan heel wat eisen voldoen voor je op kunt stappen. Maar dan heb je wel een volwaardig alternatief voor je auto. 

Gerelateerd

Recente berichten