Alles voor uw woongenot!

Hoe moet je processierupsen bestrijden? 

Tijdens de zomermaanden komen er weer volop processierupsen. Deze processierupsen zijn slecht voor de bomen, maar ook voor de mens. Jij kan er gezondheidsklachten van krijgen, dus het is belangrijk om de processierupsen af te schrikken. Als je ze niet kan afschrikken, is het belangrijk om ze op een goede manier te bestrijden. 

Hoe moet je processierups bestrijden 

Bestrijding processierups is niet per se heel lastig. Als je goed weet wat je moet doen, is het zo gedaan. Het is het beste om al in het voorjaar de processierups te bestrijden, want dan heeft de rups nog geen haartjes. Deze haartjes zijn namelijk gevaarlijk voor mensen. Je moet een biologisch bestrijdingsmiddel op de bomen spuiten, zodat de rupsen bestreden worden. Door middel van een bacterie apparaat kan je bestaande nesten opzuigen. Je kan ook bacteriën en aaltjes op de bomen spuiten om de processierups te bestrijden. De bacteriën zorgen ervoor dat er geen blad meer is waar de rups van kan eten. Uiteindelijk sterft de rups daardoor. De aaltjes zijn vijanden van de processierups. Als jij de processierups liever niet zelf wilt bestrijden omdat je bang bent voor gezondheidsklachten, kun je professionele hulp inschakelen. Zo kun je processierups bestrijden Tilburg, maar ook in andere steden is dit mogelijk.

Waar kan de processierups voor zorgen? 

De rups heeft brandhaartjes en deze brandhaartjes kunnen zorgen voor gezondheidsklachten. Er zijn verschillende soorten klachten die jij kunt krijgen. De klachten kunnen per persoon verschillen. Een veel voorkomende klacht is uitslag. Dit kun je krijgen nadat jij in aanraking bent gekomen met de haren van de processierups. Binnen acht uur krijg jij dan meestal uitslag. Daarnaast kan je last krijgen van pijnlijke en tranende ogen als jouw ogen in contact zijn gekomen met de haartjes. Als je erge ontstekingen krijgt, is het belangrijk dat je jouw huisarts raadpleegt. Ook kun je last gaan krijgen van geïrriteerde luchtwegen, dit kan gebeuren als jij brandhaartjes hebt ingeademd. Je kan kriebel in je keel krijgen, vele hoesten en niezen en andere dingen die te maken hebben met de luchtwegen. Als er brandharen door je mond naar binnen zijn gekomen, kun je last krijgen van je maagdarmkanaal. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld buikpijn of speekselovervloed zijn. Als laatste zijn er ook mensen allergisch voor processierupsen. Als dit het geval is, kan je last krijgen van allerlei andere klachten. 

 

Het is belangrijk dat jij ervoor zorgt dat processierupsen bestreden worden om te voorkomen dat je last krijgt van gezondheidsklachten. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je contact opneemt met je huisarts wanneer je heftige klachten krijgt nadat je in contact bent gekomen met de haren van de processierups.

Gerelateerd

Recente berichten