Alles voor uw woongenot!

Conversie optimalisatie: dit moet je erover weten

Als je een website hebt, wil je zoveel mogelijk verdienen aan de bezoekers die op jouw site komen. Je wilt het maximale uit deze bezoekers halen en er is een manier waarop jij dit kan doen. Hierbij gaat het om conversie optimalisatie. Hiermee verbeter jij jouw website op verschillende vlakken. 

Wat is conversie optimalisatie? 

Als je conversie optimalisatie toepast op jouw site, zorg je ervoor dat jouw bezoekers sneller een aankoop doen of contact met jou zoeken. Je wilt dat zoveel mogelijk bezoekers iets zullen kopen op jouw website. Om dit voor elkaar te krijgen kun je gebruik maken van conversie optimalisatie. Hiermee wordt de conversie van je site verbeterd.

Hoe werkt conversie optimalisatie? 

Op een website heb je een aantal zaken die ervoor kunnen zorgen dat bezoekers geen aankoop willen doen op deze website. Bij conversie is het de bedoeling dat je deze zaken optimaliseert. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt doen. Ten eerste moet jij jouw waardepropositie gaan bepalen. Door een waardepropositie te maken, kun jij inzicht krijgen over hoe de klant nadenkt. Zo kan je ook weten wat de grootste obstakels zijn voor jouw website. Door middel van een gemaakte waardepropositie kan je ook zien wie de concurrenten van jouw website zijn. Op deze manier kan jij jouw website vergelijken met de concurrenten, en waar nodig verbeteren. 

Nadat je de waardepropositie hebt gemaakt, is het tijd om de technische obstakels te achterhalen. Deze obstakels kunnen erg verschillend zijn. Enkele obstakels zijn bijvoorbeeld een trage website of geen mobiele versie. Je kan erachter komen wat technische obstakels zijn, door jouw website te testen. Daarnaast moet je ook bepalen wat de functionele obstakels zijn, hier kun je achter komen door de functionaliteiten van de website te gaan testen. Het verschil tussen technische en functionele obstakels, is dat functionele obstakels het bezoekers bijvoorbeeld verhinderen om bestellingen te plaatsen of contact op te nemen. 

Hoe kan je conversie optimalisatie toepassen?

Om conversie optimalisatie toe te passen, is het belangrijk dat je inzicht krijgt in hoe jouw bezoekers de website gebruiken. Om hierachter te komen kan je verschillende tools gebruiken. Daarnaast kan je jouw eigen website ook zelf testen. Nu je weet hoe conversie optimalisatie precies werkt, is het makkelijk om dit toe te passen op jouw eigen website. Om jouw online marketing nog meer te laten groeien, kun jij een online marketing bureau Breda inschakelen. 

Als je een website hebt, wil je dat zoveel mogelijk gebruikers een bestelling plaatsen of contact met je opnemen. Door conversie optimalisatie toe te passen haal je alle obstakels weg, en zorg je ervoor dat je het maximale uit jouw bezoekers haalt. 

Gerelateerd

Recente berichten