Alles voor uw woongenot!

Maak een plan voor je aanstaande klus

Heb je binnenkort een nieuwe klus op de planning staan? Dan is het slim om een plan te maken voor deze klus. Waarschijnlijk heb je al veel klussen als zelfstandig ondernemer gedaan maar ben je op zoek naar professionalisering zodat je uiteindelijk kan uitbreiden en je nog beter kan profileren tegenover jouw klanten. Het is belangrijk om te kijken wat je nodig hebt en in wat voor tijdsbestek je de klus wilt afhandelen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar wat je al wel/niet hebt gedaan hebt en of je bepaalde ervaringen kan meenemen naar je aanstaande klus.

Maak eerst een plan voor jezelf

Een plan voor jezelf hoeft niet per se heel groot te zijn, maar zorgt erg snel voor wat overzicht! Het is belangrijk om te kijken welke spullen je nodig hebt, welke mensen je wil inschakelen en binnen welk tijdsbestek je dit kan regelen. Denk bijvoorbeeld aan het elektrisch gereedschap wat je eventueel nodig hebt. Elektrisch gereedschap kopen doe je gemakkelijk online! Daarnaast is het slim om te kijken of je handgereedschap nodig hebt. Handgereedschap va bouwmaat online bestellen is erg eenvoudig en zorgt ervoor dat je niets mist!

Wees creatief naar je eigen klanten

Het is belangrijk om te kijken wat je jouw klanten extra kan bieden. Dit zorgt voor goed contact met je klant en wellicht zelfs een volgende klus of een herhaalklus. Zoals je waarschijnlijk wel weet is het makkelijker om een herhaalklus te doen dan weer aan een nieuwe klant te komen. Wanneer jij je extra goed profileert zorg je ervoor dat de kans op een herhaal klus extra wordt. Daarnaast zullen jouw klanten je weer aanbevelen bij andere in hun netwerk. Maar wat kan je dan extra bieden? Iets wat veel klanten fijn vinden is overzicht. Maak daarom een duidelijk offerte en leg eventueel zelfs uit wat je gaat doen per onderdeel op de offerte. Dit hoeft geen stapel papierwerk te worden, maar kan bijvoorbeeld een korte uitleg zijn van 50 woorden. Hierdoor weten jouw klanten wat je precies gaat doen. Daarnaast kan je ook aangeven hoe lang het ongeveer gaat duren. Houd hierbij wel rekening mee dat het zo kan zijn dat bepaalde dingen uitlopen terwijl je klant dat niet begrijpt. Zorg er daarom altijd voor dat je ruim plant zodat het alleen maar mee kan vallen. Wanneer je overtuigt van je skills bent kan je ook natuurlijk proberen andere klussen voor te stellen, dit kan voor jouw klant geld schelen.

Gerelateerd

Recente berichten