Alles voor uw woongenot!

Creëer meer ruimte in je huis met deze tips!

Heb je een eigen huis, ga je binnenkort een eigen huis kopen of staat de verhuizing al gepland? Dan is het slim om te kijken naar interieur en hoe je dit het beste kan indelen en hoe je er voor zorgt dat het zo ruimtelijk mogelijk wordt. Het is belangrijk om te kijken wat je nodig hebt, welke spullen je waar kwijt wilt en hoe je de beste spullen selecteert voor in jouw nieuwe woning. In deze blog geven we je een aantal tips die je kunnen helpen hierbij, zodat jij uiteindelijk in een lekker ruimtelijke woning zit en toch nog kan genieten van genoeg spullen!

Let op je meubels

Hiermee bedoelen we niet dat je moet letten op de hoeveelheid meubels, maar vooral moet letten op wat voor meubels je aanschaft. Neem bijvoorbeeld een industriële bank, dit soort banken zijn erg strak en lijken daardoor klein dan dat ze daadwerkelijk zijn. Daarnaast kan je ook gaan voor een leren bank, deze zorgt voor wat extra sfeer. Vervolgens is het slim om te kijken welke meubels je in eerste instantie nodig hebt, vervolgens ga je deze indelen en ga je kijken welke meubels je nog meer nodig hebt. Uiteindelijk zal je selectief zijn waardoor je niet veel meubels nodig zal hebben waardoor je woning ruimtelijk lijkt.

Werk met het juist licht

Door te spelen met je lichtinval zorg je ervoor dat jouw huis een stuk ruimtelijker lijkt dat je voorheen kon bedenken. Wanneer je bijvoorbeeld gaat uitbouwen zal je merken dat de ramen aan beide kanten van je huis niet voldoende zullen zijn. Een lichtstraat zou hiervoor een goed idee zijn. Met een lichtstraat creëer je extra ramen in het plafond van je uitbouw. Dit zorgt ervoor dat het stuk wat je hebt uitgebouwd extra licht krijgt waardoor er meer ruimte ontstaat.

Speel met kleuren

Kleuren doen veel in je woning. Zoals je waarschijnlijk wel weet creëren donkere kleuren een wat minder ruimtelijke omgeving dan wanneer je gebruikt maakt van lichte kleuren. Het is belangrijk om dit mee te nemen in de keuze die je maakt binnen je woning.

Openbreken van muren

Het bijvoorbeeld openbreken van muren zorgt ervoor dat je woonkamer een stuk ruimtelijker wordt. Vaak zijn keukens nog gescheiden van de woonkamer, terwijl het juist een stuk opener en ruimtelijker lijkt om je als je jouw keuken en woonkamer in een ruimte plaatst. Hierdoor heb je geen wanden die de boel afscheiden.  

Gerelateerd

Recente berichten