Alles voor uw woongenot!

Help mee tegen dementie

Er zijn tegenwoordig veel goede doelen in ons land die bij veel maatschappelijke problemen goede ondersteuning kunnen bieden.Tevens zijn er goede doelen en stichtingen die zich volledig richten op bepaalde ziektes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Hartstichting of KIKA. Bij deze goede doelen hoort ook Alzheimer Nederland. Zij richten zich op de ziekte dementie en helpen met het geld dat zij inzamelen financieel mee aan diverse onderzoeken naar dementie. Dit is erg belangrijk en heeft dan ook al veel waarde kunnen toevoegen in onderzoeken. Daarnaast is Alzheimer Nederland bezig met ondersteuning van het verspreiden van kennis over dementie. Dementie komt namelijk relatief vaak voor in ons land, maar toch weet lang niet iedereen wat het precies inhoudt en op welke manieren je naasten met dementie het beste kan helpen en ondersteunen. 

Geld doneren

Om dit allemaal te kunnen realiseren en blijven doen, is het wel noodzakelijk dat er geld binnen blijft komen stromen bij stichting Alzheimer Nederland. Doneren aan goed doel is dan ook erg belangrijk om het bestaan van hen in de toekomst te kunnen verzekeren. Er zijn diverse manieren waarop geld gedoneerd kan worden. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een eenmalige donatie, maar ook is het mogelijk om maandelijks een bepaald bedrag te doneren aan Alzheimer Nederland. Doneren via een tikkie is tegenwoordig zelfs mogelijk, waardoor het zeer weinig tijd zal kosten om daadwerkelijk een donatie te doen. Zo kan iedereen Alzheimer Nederland financieel steunen. Hoewel het cliché kan klinken, alle kleine beetjes kunnen hierbij helpen. Daarom kan u ook ontzettend veel helpen door een donatie te doen aan Alzheimer Nederland. 

Dementie als ziekte

Voor velen is het voordat er een donatie gedaan wordt, gewenst om meer te weten te komen over de ziekte. Dementie is dan ook een ziekte die niet simpel uit te leggen is. Onder dementie vallen namelijk ontzettend veel varianten, waarvan alzheimer het meeste voorkomt met zeventig procent van de gevallen. Bij een vorm van dementie worden bepaalde zaken vaak vergeten. Dit kan ervoor zorgen dat het uitvoeren van relatief simpele dagelijkse taken, zoals koken, te ingewikkeld worden voor mensen met dementie. Tevens kunnen personen zoals familieleden die de persoon met dementie al jaren kennen niet meer herkend worden. Dit kan voor zowel de persoon met dementie als het familielid soms erg lastig zijn. Aangezien ongeveer een op de drie vrouwen en een op de zeven mannen te maken krijgt met een vorm van dementie, is het noodzakelijk dat onderzoek gedaan blijft worden naar deze ziekte.

Gerelateerd

Recente berichten