Alles voor uw woongenot!

Dansen aan zee

Degene die het doen noemen het als dansen aan zee. Of lopen op het water. Je bent één met de elementen, water, wind en de zon. Het schijnt behoorlijk verslavend te zijn. Constant de blik naar buiten naar de bomen of vlaggen die waaien in de wind. Staat er genoeg wind en uit welke hoek komt de wind? Enig idee over welke sport het hier gaat?

Kitesurfen

Kitesurfen is een watersport waarbij je door middel van een vlieger kracht genereert en wordt voortgetrokken. De kite zit vast aan je middel, hierdoor kun je langere tijd achter elkaar kiten zonder dat je armen erg verzuren. Stel je voor dat je een uur lang aan je armen zou moeten hangen en jezelf zo nu en dan ook nog op moest trekken. Dankzij de trapeze kun je gemakkelijk uren achter elkaar kitesurfen, en kun je de kite eigenlijk besturen met twee wijsvingers. Je krijgt kracht van de vlieger waardoor je vooruit kunt gaan.

Dan is er nog een board nodig om op te kunnen staan zodat je over het water kunt knallen. Een “kiteboard” is eigenlijk een kleine plank met voetbanden er op waardoor je de kracht goed over kunt brengen naar het board en zo het water. Door de relatief grote vlieger is het mogelijk om mooie sprongen door de lucht te maken of hoge snelheden te behalen. Veel mensen denken dat het misschien gevaarlijk is, maar met een aantal kitesurflessen van een goede instructeur kom je al een heel eind. Het is niet zo dat je wegvliegt zodra je de vlieger vastpakt, om echt hoog te kunnen springen moet je flink oefenen. Kitesurfen is een van de snelst groeiende sporten ter wereld. En jaarlijks komen er vele nieuwe enthousiaste kitesurfers bij.

Knallen over het water

Kitesurfen is niet gevaarlijk met de juiste opleiding en materialen. Met een beetje gevoel voor de kite en het board ben je in staat om in drie lessen je eerste meters te varen. Zoek hier wel de juiste spot voor uit met de juiste ervaren instructeurs. Ook is ondiep water de beste plek om je eerste meters te maken. Kitesurfen is voor jong en oud, van beginner tot gevorderde. Als je van water en snelheid houdt en de krachten van de vlieger wilt beheersen, is kitesurfen jouw sport. 

Maak je hoofd leeg

Nog iets wat je hoort van mensen die kitesurfen, na een uurtje op het water met de elementen is je hoofd helemaal leeg. De beste sport dus als je het zo bekijkt voor lichaam én geest. Dus lijkt het je wat? Neem dan zeker eens een proefles op een goede locatie bij een gerenommeerde school en kijk of jij ook kunt dansen aan zee. 

Gerelateerd

Recente berichten