Alles voor uw woongenot!

Tips voor een succesvollere carrière

Een leuke baan en succesvolle carrière is voor veel mensen een zeer belangrijk aspect van hun levensgeluk. Dit is natuurlijk ook logisch want alhoewel het volledig centraal stellen van je werk je meestal niet gelukkig maakt, is het toch een aspect van je leven waar je ontzettend veel tijd aan besteed. Als je binnen je carrière stappen wilt maken is het natuurlijk belangrijk om je werk goed te doen en deadlines te halen. Maar binnen de professionele wereld zijn er natuurlijk nog heel veel andere aspecten die bijdragen aan je professioneel succes. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van je zakelijke relaties. In dit artikel bespreken we tips voor een succesvolle carrière. We focussen hierbij voornamelijk op het ontwikkelen van succesvolle zakelijke relaties, zowel met je collega’s als mensen buiten je bedrijf.

Ontwikkel vertrouwen

Net als bij vriendschappen en romantische relaties is vertrouwen een van de belangrijkste aspecten van een professionele relatie. Je wilt een goede vertrouwensband met je collega’s opbouwen. Dit betekent dat je verantwoordelijkheid neemt voor je werk en deadlines. Natuurlijk is het heel goed mogelijk dat het een keer echt niet haalbaar is om de deadline te halen. In dat geval is het belangrijk om goed te communiceren.

Communicatie

Tijdens de pandemie ging de hele wereld plotseling thuis werken. Dit betekende dat we onze collega’s een stuk minder zagen plotseling. En daardoor communiceren we ook meteen een stuk minder met elkaar. Maar goede communicatie met je collega’s is essentieel voor professionele relaties. Zorg daarom ervoor dat er regelmatig contact is tussen jouw en je collega’s. Je wilt niet alleen op professioneel niveau goed communiceren maar ook op persoonlijk niveau. Want veel professioneel succes komt voort vanuit vriendschappelijke relaties met collega’s. Ga daarom dan ook regelmatig naar borrels en teambuilding evenementen. Een andere goede tip is ook nu en dan te denken aan geschenken voor je collega’s. Denk bijvoorbeeld aan traktaties meenemen wanneer je jarig bent. Een ander idee is om aan je collega’s kleine kerstcadeautjes te geven. Dergelijke kerstpresentjes zullen een goede indruk achterlaten.

Bouw en onderhoud je netwerk

Het is zeer belangrijk om je professioneel netwerk op te bouwen. LinkedIn is misschien niet het leukste sociale mediaplatform maar het kan van onmisbare waarde zijn voor je carrière. LinkedIn is een effectieve manier om relaties te onderhouden met voormalige collega’s. Je weet nooit wat voor kansen deze mensen weer in je leven kunnen brengen. 

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerd

Recente berichten