Alles voor uw woongenot!

Gordijnen op maat bestellen doe je zo!

Als je online gordijnen bestelt kun je kiezen uit een aantal standaard maten. In webshops sorteer je gemakkelijk op maten en vind je hier bijpassende gordijnen. Het is echter beter om gordijnen te bestellen die precies op maat gemaakt zijn zodat je zeker bent van de fitting. Bij veel bedrijven kun je je gordijnen op maat laten maken, dus waarom zou je hier geen gebruik van maken? Hoe je de juiste maten doorgeeft zullen we hieronder bespreken. 

Afmetingen voor rolgordijnen op maat

Er zijn veel verschillende soorten rolgordijn te vinden. Zo zijn er verduisterende rolgordijnen, bamboegordijnen en zelfs duo-gordijnen. Gelukkig meet je al deze gordijnen op dezelfde wijze, zodat je de geschikte rolgordijnen op maat kunt bestellen. Voordat je begint met meten is het belangrijk om te beslissen hoe het gordijn zal worden gemonteerd. Een mogelijke optie is om het rolgordijn voor het kozijn te plaatsen en het dan vast te maken aan de muur. Je kunt er ook voor kiezen om het rolgordijn tussen het kozijn te plaatsen. Deze beslissing is aan jou, maar houd rekening met mogelijke versperringen. Ga voor de meest praktische optie. 

Pak een meetlint en meet de hoogte en breedte van het raamkozijn. Als je hebt besloten om het rolgordijnen in het kozijn te plaatsen heb je wat speling nodig, dus trek een aantal millimeter van de breedte af om dit te creëren. Nu ben je klaar om je rolgordijnen op maat te bestellen. Om zeker te zijn van je afmetingen kun je altijd een professional inschakelen. Er wordt dan door een expert gekeken hoe groot de rolgordijnen moeten zijn zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken.

Afmetingen bepalen voor jaloezie op maat

Graag jaloezie op maat? Ook deze gordijnen kun je gemakkelijk zelf opmeten. Het afmeten van jaloezieën lijkt erg op het afmeten van de rolgordijnen. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in hout, aluminium en pvc. Ook hier heb je weer de keuze of de jaloeziën in het kozijn of buiten het kozijn worden gemonteerd. Meet dus de breedte van het venster en meet ook de binnenwerking op. Als je een jaloezie op maat wil die in het kozijn past zul je van beide kanten 5 millimeter af moeten trekken. Zo zullen de jaloezieën precies in het kozijn passen. Laat het opnieuw duidelijk zijn dat je altijd een expert kan bellen voor advies. Heb je bijvoorbeeld moeite bij het opmeten, dan zal de professional je telefonisch helpen tijdens het opmeten.

Gerelateerd

Recente berichten