Alles voor uw woongenot!

Dit is het grote verschil tussen zakelijk leasen en kopen van een auto

Er zijn voor- en nadelen aan zowel het leasen van een auto als het kopen van een auto. Wanneer u een auto leaset, betaalt u maandelijks aan de dealer of leasemaatschappij voor het gebruik van het voertuig. U heeft over het algemeen lagere maandlasten dan wanneer u een aankoop zou financieren, maar aan het einde van de leaseperiode bent u geen eigenaar van het voertuig. Als u besluit om een ​​auto direct te kopen, zult u hogere maandlasten hebben als u deze moet financieren.

Verschil lease en kopen

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen het leasen van een auto en het kopen van een auto. Wanneer u een auto leaset, betaalt u maandelijks aan de dealer of leasemaatschappij voor het gebruik van het voertuig. Het kan ook zijn dat u aan het begin van uw huurovereenkomst een borgsom moet betalen. Over het algemeen duren huurovereenkomsten twee tot vier jaar, waarna u de auto moet inleveren of helemaal moet kopen. Een auto kopen is eenvoudiger: u doet een eerste betaling (die indien nodig kan worden gefinancierd) en gaat vervolgens door met betalen totdat de lening is afbetaald.

Lagere maandlasten maar geen eigenaar

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen het leasen van een auto en het kopen van een auto. Om te beginnen, wanneer u een voertuig leaset, stemt u ermee in om maandelijkse betalingen te doen voor een bepaalde periode – meestal twee tot vier jaar. Deze betalingen zijn lager, vooral bij Nationale Autolease, dan wanneer u de aankoop van dezelfde auto zou financieren. Aan het einde van uw leaseperiode bent u echter niet volledig eigenaar van het voertuig. Dit betekent dat als u ermee wilt blijven rijden, u uw leasecontract van lease auto zakelijk moet verlengen of de aankoop ervan moet financieren.

Hogere kosten bij kopen auto

Ervan uitgaande dat u vraagt ​​naar het verschil tussen het leasen van een auto en het kopen van een auto, zijn er een paar belangrijke dingen waarmee u rekening moet houden. Wanneer u een auto leaset, huurt u deze in feite gewoon voor een bepaalde periode bij de dealer. U zult lagere maandelijkse betalingen hebben dan wanneer u een auto zou financieren en rechtstreeks zou kopen, maar aan het einde van uw leaseperiode bent u niet de eigenaar van het voertuig. Als u besluit om een ​​auto direct te kopen, zult u hogere maandlasten hebben als u deze moet financieren.

Gerelateerd

Recente berichten