Alles voor uw woongenot!

De scenario’s voor Bitcoin

We kennen het allemaal wel; Bitcoin. Deze virtuele munt is door alles heen gegaan in een zeer korte tijd. De munt heeft hoogtepunten gekend maar ook diepe dalen. Het is veel in het nieuws geweest, bekritiseerd, vereerd en verguisd; alles wat zo ongeveer mogelijk is. Maar wat veel mensen niet weten, is wat ze nu precies met Bitcoin moeten. Dat is heel goed te begrijpen. In een tijd van vrij veel volatiliteit, onzekerheid en je geld willen beschermen kijkt er een grote groep naar crypto. Om je wat meer duidelijkheid te geven schetsen we daarom in deze blog de verschillende scenario’s voor Bitcoin op dit moment. Bitcoin verkopen of houden? Daar heb je een beter beeld over na het lezen van deze blog.

Bearflag

Als je een beetje into de crypto bent, dan heb je vast wel eens gelezen over allerlei patronen en wat de verwachtingen hierover zijn. Op basis van zo’n patroon kun je dan bijvoorbeeld een munt kopen op anycoindirect.eu. Wij snappen dat je die patronen op prijs stelt, en eens van de meest bekende en betrouwbare patronen is het flag patroon. Dit patroon kan zowel bullish als bearish zijn en momenteel zien we een bear flag voorkomen op de 1 day time frame. Een scherpe neerwaartse beweging en vervolgens een uptrending channel daaraan vast. 

Elliott wave

Een veelgebruikte strategie van vele beleggers/traders is die van de Elliott Wave. Deze strategie is ontwikkeld door Ralph Nelson Elliott in de jaren van 1920 en stelt golfbewegingen centraal. Deze golfbewegingen brengen de markt in kaart en kunnen hiermee toekomstige bewegingen voorspellen. Dit kan zowel op de hogere timeframes als op de lagere. Er zijn binnen de Elliott Wave impulsive en corrective waves. Het zou kunnen dat we een bearish scenario hebben afgerond omdat we steun hebben gevonden op de 17.5-18K dollar. Dit zou dan kunnen resulteren dat we in de fase zijn beland van een wave 1. Deze wave 1 zou nog kunnen aanhouden maar dit is erg onwaarschijnlijk gezien de bear flag/ascending wedge. Dat zou resulteren in het feit dat we de komende tijd een correctie naar beneden krijgen (een wave 2, corrective wave), en dat we daarna een wave 3 inzetten die minstens 1.68 maal de lengte van wave 1 is. Dit is vooralsnog erg onwaarschijnlijk en zou betekenen dat we moeten sluiten boven het begin van 1ave 1 (17.5K dollar). 

Gerelateerd

Recente berichten