Alles voor uw woongenot!

Iets vinden wat bij je past

Het kan voor iedereen verschillen. De een vind het leuk om te werken in de zorg, de andere haalt zijn/haar geluk uit door te werken in de bouw. Maar hoe vind je nou het beroep of de functie die het beste bij je past? Bij iedere persoonlijkheid passen andere taken en verantwoordelijkheden. De een geeft graag leiding aan een team, een ander werkt het liefst zelfstandig. Lang niet iedereen zit lekker in z’n vel op het werk. Velen van ons gaan er met tegenzin naartoe, sommige krijgen zelfs een burn-out. Dit kan met verschillende factoren te maken hebben. Is het, het waard om ergens te werken wat niet past bij hoe jij in het leven staat?

Neem de eerste stap

Het allerbelangrijkste is om er open en eerlijk over te zijn. Durf uit te spreken hoe je je voel. Wellicht kan je al iets voor jezelf veranderen door er met je collega’s of werkgever erover te hebben. Misschien zit je wel in de verkeerde branche, of heb je geen prettige werkrelatie met je collega’s. Het begint allemaal bij het maken van de eerste stap.

Aan werk komen

Ik zoek werk is een begrip wat je vaak hoort onder de Young Professionals. Ze worstelen nogal eens met het vinden van de baan die echt bij ze past. Als je eenmaal afgestudeerd bent, is het tijd om een fulltimebaan te vinden. Vaak als afgestudeerde eenmaal aan werk komen, krijg je vaak te horen van die mensen dat dit het niet helemaal is. Hoe vind je een baan die wel bij je past? Ga op onderzoek uit wat je leuk vindt. Waar haal je je energie vandaan waarbij je een lange tijd mee bezig kan zijn, zonder dat de verveling toe slaat. Bedenk wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je die kan benutten. Wat drijft jou om in actie te komen en wat is daarvoor nodig? Wees niet bang om een keer te onderhandelen over je salaris. Dit is een grote drijfveer voor de meeste mensen. Maak een moodboard met bedrijven die jou aanspreken. Daarna kan je tot een conclusie komen in welke branche je het meest aanspreekt. Ga eens de gesprekken aan met bedrijven. Het is goed om bedrijven met elkaar te vergelijken en daarna alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Wanneer je voldoende georiënteerd bent, zal je merken dat het steeds helderder wordt wat voor soort werk en welke organisaties wel en niet bij jou passen. Ga erachteraan als je zeker weet dat deze functie bij jou past.

Gerelateerd

Recente berichten