Alles voor uw woongenot!

Hoe kun je staal op maat laten maken?

Als je iets wilt bouwen dat sterk, duurzaam en veelzijdig is, dan is staal een materiaal dat je zeker moet overwegen. Staal is een van de meest populaire materialen voor constructie, vanwege de vele voordelen die het biedt. Staal is een legering van ijzer en koolstof. Het ijzer geeft het staal zijn sterkte, terwijl de koolstof ervoor zorgt dat het makkelijk te bewerken is. Het wordt gebruikt in de constructie van gebouwen, bruggen, auto’s en nog veel meer. 

Staal is heel erg goed te bewerken. Het is erg sterk en heel goed te vervormen. Met de moderne machines en technieken die er tegenwoordig zijn, kunnen we staal op maat laten maken. Dat betekent dat je staal precies naar wens kunt laten maken, inclusief eventuele speciale afwerkingen. In deze blog gaan we wat dieper in op hoe je staal kunt laten bewerken en welke technieken er zijn.

Technieken van staalbewerking

Staal kan op verschillende manier worden bewerkt. Het kan bijvoorbeeld worden bewerkt door middel van een laser. Door een laser wordt de gewenste hoeveelheid en vorm staal met een hoge snelheid uit staalplaten gesneden. Dit gebeurt erg nauwkeurig en zorgt voor een uitstekende kwaliteit. 

Het laten zetten van een zetting in een stalen plaat? Kanten van staal, ook wel zetten genoemd, is ook een manier. Staal wordt op deze manier door gereedschap gebogen naar een gewenste hoek. Zo kun je makkelijk een zetting in je stalen plaat creëren. Als je staal wilt laten bewerken op maat, dan kun je terecht bij een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in staalbewerking. Dit zorgt ervoor dat je staal krijgt wat van uitstekende kwaliteit is en precies op maat is. 

Soorten staal 

Naast dat er verschillende manieren zijn om staal te bewerken, zijn er ook diverse soorten staal. Denk aan hoge sterkte staal, koudgewalst staal, warmgewalst staal, zincor en sendzimir. Hoge sterkte staal wordt veelal gebruikt in bruggenbouw en is erg goed te bewerken. Het product blijft sterk, ook na de bewerking. Koudgewalst staal is wat dunner en wordt veelal gebruikt in de auto-industrie. Echter is het wel gevoelig voor corrosie. Ben je juist op zoek naar staal dat geen problemen geeft met betrekking tot roestvorming? Dan is sendzimir een uitstekend alternatief. 

Genoeg dingen om op te letten bij het kiezen van de juiste staalsoort en de bewerking ervan. Gelukkig kun je altijd informatie inwinnen bij een staalbewerkingsspecialist. Zo voorkom je de keuze voor een staalsoort die eigenlijk helemaal niet geschikt is voor de toepassing ervan. 

Gerelateerd

Recente berichten