Alles voor uw woongenot!

Wat is smartengeld

Als je letselschade oploopt naar het hebben van een ongeluk, kun je naast een letselschadevergoeding ook recht hebben op smartengeld. Dit wordt ook wel immateriële schade genoemd en deze schade kan verhaald worden op de tegenpartij. Smartengeld is een financiële vergoeding voor de immateriële schade van een ongeluk. Het zijn de emotionele schade en de psychische schade die je oploopt en deze zijn natuurlijk ook erg belangrijk. Voorbeelden hiervan zijn pijn, verdriet, slapeloze nachten, leed of verminderde levensvreugde. Depressief, zijn is hiervan een groot voorbeeld en komt vaak voor na het krijgen van een vervelend ongeluk. Het is moeilijk om een geldbedrag uit te drukken voor deze schade, maar je hebt toch recht om dit te kunnen claimen. Wat zijn nu echt goede voorbeelden van immateriële schade? En hoe kun je dit claimen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Smartengeld voorbeelden

Na een ongeval zijn er allemaal factoren die ervoor zorgen dat je kwaliteit van het leven afneemt. Dit is natuurlijk vervelend, maar je kunt op deze manier wel smartengeld eisen van de tegenpartij. Zo kan het zijn dat je dagelijks pijn hebt van het letsel dat je hebt opgelopen en dit is natuurlijk vervelend. Door deze pijn kun je veel dingen niet meer doen en telt het natuurlijk ook als smartengeld. Ook als je littekens overhoudt aan het ongeval kun je hier smartengeld voor eisen. Daarnaast kan het zijn dat je ander werk moet zoeken, doordat je bepaalde werkzaamheden niet meer kunt doen. Vaak kun jij je hierdoor ongelukkig voelen en is dit ook een moment waarop je smartengeld kunt eisen. Er zijn nog veel meer factoren die een grote impact kunnen hebben op je leven. Al deze factoren kunnen meegenomen worden in je schadeclaim en zijn dus erg belangrijk.

Advocaat inschakelen

Net zoals bij het claimen van een letselschadevergoeding kan een advocaat goed van pas komen. Een advocaat weet vaak ook precies hoe je smartengeld moet claimen en kan je hier goed bij helpen. Er is een grote kans dat jij hier geen zin in hebt, omdat je emotioneel er doorheen zit. Een advocaat ontzorgt je van al deze zorgen en zorgt ervoor dat jij je het smartengeld in handen krijgt. Daarnaast kan de advocaat de hoogte van de schadevergoeding bepalen en dit is erg belangrijk. De verzekeraar moet je hiermee akkoord gaan en dit betekent dat het smartengeld realistisch moet zijn.

Gerelateerd

Recente berichten