Hoe regel je een ontruiming?

0
800

Als er iemand overleden is, dan moet het huis natuurlijk ontruimd worden want anders is dit onhygiënisch. Maar het is natuurlijk logisch dat je niet meteen weet wat je moet doen. Ook wil je natuurlijk niet zelf alles op moeten te ruimen. Daarom kun je hier alles vinden wat je moet weten over een huis laten ontruimen.

 

Wat moet je als eerste doen?

Als eerste zul je contact op moeten opnemen met een bedrijf voor ontruimingen. Die kunnen voor jou de woning ontruimen na overlijden. Als je dit gedaan hebt, zullen ze zo snel als mogelijk is mensen naar je huis of het huis van de overledene toe sturen. Daarna zullen ze gaan kijken wat ze nodig hebben om alles op te ruimen. En dan zullen ze terugkomen met de benodigdheden om het huis leeg te halen. Het is een goed idee als je, indien dit mogelijk is, de spullen die je zelf wilt houden alvast uit het huis hebt gehaald. Als dit niet zo is, kun je de medewerkers natuurlijk altijd vragen om een oogje open te houden voor bepaalde spullen. Eén van de bedrijven die je zou kunnen helpen met dit alles is fontein ontruimingen.

 

Wat doet een ontruimingsbedrijf?

 

De eerste taak van een ontruimingsbedrijf is natuurlijk om een huis te ontruimen. Ze zullen altijd zorgen dat het huis bezemschoon wordt opgeleverd. En je zult er hierna dus ook niet veel tot niks meer aan hoeven te doen. Ook is het belangrijk om te weten dat jij bepaalt wat er met de inboedel gebeurd. Dus spullen die eventuele waarde voor je hebben, zullen niet zomaar weggegooid worden. Ook is het goed om te weten dat extra schoonmaak wel een optie is als je dit wilt. Verder kan er ook vloerbedekking en trapbekleding voor je verwijderd worden, mocht dit nodig zijn.

 

Aangeboden diensten 

Er zijn natuurlijk slechts een bepaald aantal diensten die een ontruimingsbedrijf biedt. Het beleid voor de spullen is bijvoorbeeld zo dat je kunt kiezen uit waardevolle spullen opslaan, opkopen of naar een kringloop laten brengen. En de spullen die geen waarde hebben, worden weggegooid tenzij je deze alsnog wilt hebben. Nog een dienst het afvoeren van afval en het verwijderen van vloerbedekking en trapbekleding waar nodig. Het is erg verschillend wat er met een woning gebeurt nadat er iemand is overleden, maar het is sowieso van belang dat je alles wat emotionele waarde heeft zo snel mogelijk zelf meeneemt.