Het kopen van een nieuwe barkoelkast voor in de horeca

0
276

Wanneer je een horecagelegenheid hebt, dan weet je dat goede en professionele spullen van groot belang zijn. De efficiëntie in een keuken gaat of staat met de kwaliteit en de capaciteit van de spullen. Maar niet alleen achter de deuren van de keuken wil je dat alles op rolletjes loopt. Ook bij de bar, de plek die de klanten wel zien, wil je al helemaal dat alles goed loopt en er ook nog eens uitziet. Waar het uiterlijk bij een koelkast in de keuken bijna niet uitmaakt. Doet dat het bij een koelkast bij de bar zeker wel. Dit is namelijk vaak iets wat mensen zien als ze iets willen bestellen. Het grootste verschil is dan ook dat deze koelkast vaak glazen deuren hebben, zodat de klanten meteen kunnen zien wat de verschillende opties zijn als ze een drankje willen bestellen. Dit is heel anders dan de meeste koelkasten in de keuken van een horecagelegenheid. 

 

Verschillende wensen

Wanneer je gaat zoeken naar een nieuwe barkoelkast zijn er heel veel opties. Daarom is het handig om eerst je eisen en wensen op te schrijven voordat je opzoek gaat. Hiermee voorkom je dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Om te beginnen is het heel belangrijk hoe groot de barkoelkast moet zijn. Wil je dat deze op de bar kan staan. Of juist een hoge koelkast is van de grond tot je schouders, of juist onder de bar moet passen. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor de maat vallen er gelukkig al een hele hoop koelkasten af. Vervolgens is het belangrijk om te kiezen of je een blinde of een barkoelkast met glazen deuren wilt hebben. Zo maak je de beschikbare opties al steeds wat kleiner. Een ander punt waar je op kan letten bij het kiezen is de energieklasse. Helemaal nu energieprijzen steeds hoger komen te liggen. Maar ook voor het milieu is het belangrijk dat je let op de energieklasse van de barkoelkast die je wil kopen. Het kan fijn zijn om een energie-efficiënte koelkast te kopen. 

 

Het budget

Iets anders waar je op moet letten is wat voor soort drank je in de barkoelkast wil hebben. Wanneer je bijvoorbeeld wijnflessen in de barkoelkast wil hebben zal je de inrichting anders moeten doen dan wanneer je alleen maar blikjes frisdrank verkoopt. Dit is dus heel erg afhankelijk van je wensen. Als laatste punt is het ook belangrijk om naar je budget te kijken. Hoeveel kan en wil je uitgeven aan een nieuwe barkoelkast. Als je al deze punten samenvoegt zal je al snel tot een goede keuze voor een barkoelkast komen.