Een koelcel laten bouwen

0
243

Als jouw bedrijf zich bezighoudt met het produceren van beperkt houdbare goederen, dan is het van groot belang dat de goederen gekoeld blijven totdat ze in de winkel belanden. Dit houdt in dat de producten gekoeld moeten zijn, maar ook is het van belang dat de opslag gekoeld is. Dit is een hele opgave, maar het is en blijft belangrijk dat de beperkt houdbare producten gekoeld blijven. Beperkt houdbare producten kunnen daarom het beste opgeslagen worden in een daarvoor bestemde koelcel. Je kunt deze kant-en-klaar kopen, maar voor producerende bedrijven is het handig om een modulaire koelcel te laten bouwen. Deze wordt op maat gemaakt aan de hand van de eisen en behoeftes van jouw bedrijf. 

Waar moet je rekening mee houden?

Wanneer je een vriescel of koelcel wilt bouwen dan maak je een verstandige keuze, maar er zijn zeker bepaalde punten waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste is dan ook de grootte van de koelcel. Het is erg zonde als je een te kleine koelcel laat bouwen, want dan kan je bedrijf niet groeien aangezien je ruimte nodig hebt om product gekoeld te bewaren. Het tweede punt is de prijs van de koelcel. Wat het bouwen van een koelcel precies kost, is erg moeilijk te bepalen. Het is verstandig om er rekening mee te houden dat de bouw enkele tienduizenden euro’s kan kosten.

Een koelcel moet op de juiste manier onderhouden worden 

Het blijft helaas niet bij een eenmalige aanschaf, want een koelcel moet ook regelmatig onderhouden worden. Hierbij kun je denken aan de motor, maar ook is het van belang dat de binnenkant grondig wordt schoongemaakt. Hiermee kun je schimmels en andere bacteriën verwijderen. Het onderhouden van een koelcel is ook niet bepaald goedkoop, maar wel van groot belang om er zo lang mogelijk gebruik van te kunnen maken. Het onderhoud kun je uitbesteden aan het bedrijf dat de koelcel gebouwd heeft. 

Voorkom besmetting en werk veilig!

Beperkt houdbare producten zijn vaak gevoelig voor besmetting. Dit heeft te maken met dat beperkt houdbare producten vaak chemische of biologische producten zijn. Deze producten kunnen niet goed tegen bepaalde bacteriën en daarom is het belangrijk dat hier altijd rekening mee gehouden wordt. Stel het daarom verplicht dat alleen bepaalde werknemers toegang mogen hebben tot de koelcel en dat ze beschermende kleding dragen. Hiermee wordt een groot gedeelte van de bacteriën buiten de deur gehouden.