Alles voor uw woongenot!

3 tips voor een groen(er) kantoor

In Nederland zijn steeds meer ondernemers die ervoor kiezen om groener te ondernemen. Met oog op de toekomst is dat helemaal geen verkeerd idee – duurzame stappen zijn nodig om zo het milieu te redden. Een andere reden waarom ondernemers overstappen op energie zakelijk en andere duurzame toepassingen is omdat menig bedrijf verplicht is om energiebesparende maatregelen te nemen. Volgens de Wet Milieubeheer is het zo dat iedere onderneming dat op jaarbasis meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruikt dat moet doen. Doen ze dat niet, dan kunnen ze een boete verwachten. Daarom lees je in dit artikel drie simpele tips voor een groen(er) kantoor.

Stap over op groene zakelijke energie

Een van de meest eenvoudige stappen die je kunt zetten, is de overstap naar groene zakelijke energie. Hierbij maakt het niet uit of je zakelijke energie zzp nodig hebt of dat je moet kiezen voor een contract voor grootzakelijke energie; er is voor iedere soort ondernemer wel een groen energiecontract te vinden. Het grote voordeel van groene stroom is dat het minder belastend is voor het milieu. Dat ligt vooral aan het productieproces waarin minder CO2 vrijkomt dan bij het productieproces van grijze energie. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is CO2 slecht voor het milieu. Wat ook prettig is om te weten, is dat groene energie uit onuitputtelijke energiebronnen wordt gehaald. Dat zijn bronnen (zoals de wind en het water) die nooit op kunnen gaan. Grijze energie wordt daarentegen gehaald uit bronnen die op een dag op zullen zijn. Deze fossiele bronnen zijn namelijk niet onuitputtelijk en zijn dus schaars. Genoeg groene redenen dus om te kiezen voor groene zakelijke energie.

Wek je eigen energie op met zonnepanelen

Wil je alvast een stapje verder gaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van zakelijke zonnepanelen voor je bedrijf. In Nederland zie je steeds meer zonnepanelen verschijnen op daken en in weilanden. Dat is niet zo gek: deze panelen zorgen ervoor dat zonnestralen worden opgevangen en uiteindelijk door een omvormer worden omgezet tot groene energie. Het leuke is dat je dat opwekken met de nodige toepassingen dus ook zelf kunt doen; bij grijze stroom is dat absoluut niet het geval. Een van de grootste voordelen van zonnepanelen, naast het duurzame aspect, is het feit dat je niet meer afhankelijk bent van de wisselende tarieven op de energiemarkt. Je wekt immers je eigen groene stroom op en energie uit zonnestralen is gratis. Mocht het ineens slecht gaan op de energiemarkt dan merk je daar niet zoveel van. Jouw energietarieven gaan immers niet ineens omhoog! Check dus zeker eens of zonnepanelen iets voor jouw onderneming zijn.

Kies voor refurbished apparatuur

Naast de keuze voor groene stroom kun je uiteraard kiezen voor andere duurzame toepassingen en oplossingen binnen je bedrijf. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om nieuwe producten en apparatuur af te zweren en alleen nog te kiezen voor refurbished apparatuur? Refurbished apparaten zijn apparaten zoals smartphones en laptops die tweedehands zijn. Deze apparatuur is volledig nagekeken en waar nodig gerepareerd of opgelapt. Uiteindelijk maak je gebruik van een vrijwel nieuw apparaat voor een lagere prijs! Hiermee zorg je ervoor dat de vraag naar nieuwe producten minder wordt en dat de afvalberg kleiner wordt. Tot slot kun je ook eens kijken naar andere tweedehands producten voor je bedrijf, zoals tweedehands kantoormeubilair. Tegenwoordig vind je heel wat (online) specialisten en winkels die kwalitatieve en mooie tweedehands bureaus en archiefkasten aanbieden voor fijne lage prijzen. Dat scheelt dus niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Een echte win-winsituatie dus.

Gerelateerd

Recente berichten