Heijmans_Sportaccomodatie_toekomst_635x300

Sportaccommodatie van de toekomst

Sport verbindt mensen. Het is gezond en zorgt voor de broodnodige sociale cohesie in een lokale gemeenschap. Zeker nu de kerken die rol hebben verloren. Maar sport kan ook een splijtzwam zijn: we hebben de hardloopvereniging, de hockeyclub en de voetbalvereniging die allemaal een eigen clubgebouw en kantine willen, ook al liggen ze pal naast elkaar. Dat kan slimmer.

Heijmans bekijkt de sportaccommodatie van de toekomst door een sociale bril. Het gaat niet alleen om techniek en duurzaamheid, om een gebouw dat energieneutraal functioneert. Natuurlijk, die zaken zijn belangrijk om de exploitatiekosten laag te houden. Maar we kijken verder, naar de functie die een sportaccommodatie heeft in het leven van de mensen. Het moet wel, nu talloze clubs voor financiële ondersteuning bij lokale overheid aankloppen, terwijl de gemeenten steeds minder te besteden hebben. Door verslimming en een integrale aanpak kunnen meer kansen benut worden.

Meer voor minder
Ik wil ervoor pleiten activiteiten centraal te organiseren, cultuurverschillen te overbruggen en de huisvesting van verenigingen samen te voegen. Het betekent dat sportaccommodaties multi-inzetbaar moeten zijn. Van hetzelfde veld gebruik kunnen maken met behulp van nieuwe technieken. Misschien moeten zelfs ook de fanfare, de biljartvereniging, de fysiotherapeut en de crèche in hetzelfde gebouw onderdak vinden.

Laat sportaccommodaties bruisende centra binnen een gemeenschap zijn waar het meer dan goed toeven is voor sporter, vrijwilliger en bezoeker! Dé ontmoetingsplaats met volop sportfaciliteiten, sfeer, gezelligheid en voor ieder wat wils; een strook gras tussen de velden benutten als speelveldje voor de kids pal in het zicht van het verhoogde terras. Dan blijven ouders ook nog even langer. En worden meer opbrengsten gegenereerd.

Je zou kunnen denken aan een andere rol voor de sponsoren. In mijn thuisomgeving zei een detaillist wel eens een supermarkt te willen beginnen onder een sportpark. Want wat doen gezinnen op zaterdag? Die brengen de kinderen naar de sportclub en moeten tussendoor boodschappen doen. Het is ideaal als dat allebei op één plek kan, met goede parkeervoorzieningen. Zo moet je slim kijken naar wat er in een gemeenschap speelt; ga er eens midden in zitten en zie eens of de fanfare misschien iets nodig heeft, de judovereniging of het kinderdagverblijf of de fysiotherapie. Ik zie nu bezettingsgraden van 10 procent op gloednieuwe sportparken. Dat maakt ze echt onnodig duur.

Vanuit Heijmans kunnen we in zo’n samenwerkingstraject een adviserende rol spelen. We kunnen inzichtelijk maken wat de financiële gevolgen van samenwerking zijn voor de haalbaarheid van een sportaccommodatie. We kunnen onze kennis en creativiteit inzetten om inzichtelijk te maken hoe de clubs méér kunnen krijgen voor minder en kunnen een partner zijn van de verenigingen.

Scorekaart
De eerste stap is een grondige analyse maken van de situatie. Daarvoor hebben we samen met de NOC*NSF en Sport & Zaken een Scorekaart Duurzame Sportaccommodaties ontwikkeld. Die omvat vooral technische zaken maar ook een doorkijk naar de toekomst. Wat zijn de duurzaamheidskansen nu, welke kleine of grote aanpassingen zijn al mogelijk en op welke termijn? Ultiem is de energienotaloze sportaccommodatie. Ga per gemeenschap en per locatie bekijken wat er past. En door vervolgens modulair te bouwen, ben je klaar voor de toekomst.

Zo integraal wordt het vraagstuk rondom sportaccommodaties meestal nog niet bekeken. Men gaat uit van de eigen cultuur, het feit dat de korfbalvereniging 15 jaar heeft geknokt voor een eigen kantine weegt zwaarder dan dat de voetbalvereniging 100 meter dezelfde voorzieningen heeft. De plaatselijke politici zouden wel eens wat meer druk mogen uitoefenen om te zorgen dat die clubs meer samenwerken. Juist in het belang van de gemeenschap als geheel. Want de financiële middelen drogen in hoog tempo op. En je kunt beter twee verenigingen met goede gemeenschappelijke voorzieningen hebben, dan helemaal geen vereniging meer. Of een vereniging waarvoor de leden 13 kilometer moeten fietsen.

De tijd is dus rijp om de cultuurverschillen tussen sportclubs te overbruggen. Ik ben er van overtuigd dat deze aanpak werkt, mits we snappen hoe de verenigingen in elkaar steken. Dat is de uitdaging voor ons. En daar ga ik, samen met het team van Openbare Ruimte, Sport en Recreatie bij Heijmans vol enthousiasme mee aan de slag.

Openbare ruimte | Sport

51 reacties

 1. Leon Dielen -

  Frits je hebt helemaal gelijk! Hartstikke zonde dat die sportvelden een groot deel van de tijd onbezet zijn.
  Goed, mooi initiatief waar Heijmans zich weer mee kan profileren.
  Er zijn overigens ook nog wel wat m2 schoolpleinen die schreeuwen om aandacht!

 2. Jos Opdam -

  Goed verwoord Frits en een goede presentatie hiervan op het beursplein ;
  Dag van de sport accommodaties afgelopen donderdag.

 3. Piet Rovers -

  He Frits,
  Wij zijn een combi vereniging,voetbal/korfbal,maar hebben verder in onze accommodatie ,de dansingkids,stichting Dichterbij met dagbesteding,sjorssport en buitenschoolseopvang gehuisvest,ook maakt de zonnebloem enkele keren per jaar gebruik van onze ruimte.

 4. Frits van den Boogaard -

  Beste Piet,
  Dankjewel voor je reactie! Prima hoe jullie stappen hebben gezet met het vergroten van bezettingsgraad door meervoudig ruimtegebruik waardoor wellicht kosten gedaald zijn. Zijn er nog stappen te maken qua organisatie, bestuur, integrale sponsoring? Ben benieuwd!

 5. Tom Tesselaar -

  Hallo Frits,
  Mooi artikel en initiatief. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe de scorekaart eruitziet. Kan ik hem ergens inzien of downloaden?

 6. Frits van den Boogaard -

  Beste Tom,

  Ik zal zorgen dat je hem toegestuurd krijgt. Ben benieuwd wat je van de insteek vindt en zal nadien contact met je opnemen!
  Op voorhand succes ermee!
  groet Frits

 7. Tobias -

  Beste Frits,

  Fantastisch stuk! Helemaal mee eens! Er moet veel meer samenwerking komen en multifunctioneel gedacht worden. Zonde dat er zoveel leegstand is op sportcomplexen! Ik ben ook zeer benieuwd naar de scorekaart, kan ik die ook ontvangen?

  Groet
  Tobias

 8. Frits van den Boogaard -

  Beste Tobias,
  De scorekaart wordt je toegestuurd.
  Ik zal de mensen die reageren, samen met een aantal experts en ervaringsdeskundigen, binnenkort uitnodigen om (althans dat hoop ik) te inspireren, ideeën uit te wisselen en verder te spreken over maatwerkoplossingen m.b.t. sportaccommodaties. Tot dan?
  groet, Frits

 9. Nynke -

  Beste Frits,
  Goed artikel en initiatief. Ik ben erg benieuwd welke zaken allemaal zijn opgenomen in de scorekaart en waar je allemaal op moet letten als je bijvoorbeeld naar een multifunctioneel gebouw wilt gaan.
  Kan je mij een exemplaar toesturen?
  Alvast dank.
  Groeten,
  Nynke

 10. Frits van den Boogaard -

  Dankjewel Nynke,
  De scorekaart is m.n. op duurzaamheid gericht. Aspecten Algemeen, Gebouwen, Installaties, Velden, Terrein, Omgeving komen aan de orde. Ik stuur de Scorekaart Duurzame Sportaccommodaties naar je toe.
  In mei organiseer ik een bijeenkomstje in Rosmalen waarbij een aantal ‘gelijkgestemde vooruitdenkers’ deelnemen om over dit onderwerp te praten. Zal ik je persoonlijk uitnodigen?
  groet Frits

 11. Laura -

  Beste Frits,

  Een mooi stuk, ben erg benieuwd naar hoe de Scorekaart eruit ziet. Is het mogelijk om deze te ontvangen?

  Alvast bedankt.

  Groet,
  Laura

 12. Frits van den Boogaard -

  Beste Laura,
  Dankjewel voor je reactie.
  De Scorekaart is reeds naar je toegestuurd! Vul hem in voor jouw sportvereniging en we zorgen, aan de hand van de ingevulde gegevens, voor een maatwerk rapportage inclusief een indicatieve score en een aantal adviezen. Medio mei vindt een brainstormsessie plaats over dit item te Rosmalen. heb je belangstelling om erbij te zijn? Ik hoor het graag!

 13. Pingback: Energie moet uit de meterkast _overruimte

 14. Pingback: Blog: Energie moet uit de meterkast! » Duurzaam Verenigen

 15. Joran -

  Ik ben ook zeer benieuwd naar de Scorekaart. Ook bij vv Wolfaartsdijk zijn we volop aan het verduurzamen en gezien aanstaande (ver)bouwprojecten is alle informatie welkom.

  mvg Joran

 16. Frits van den Boogaard -

  Beste Joran,

  Dank voor je interesse. We sturen de scorekaart op en heel graag voeren we, aan de hand van een ingevulde scorekaart, een toelichtende en aanvullend gesprek hierover ter plaatse. Afgesproken?
  groet, Frits

 17. Femke Lammers -

  Beste Frits,

  Ik ben ook op zoek naar een goede manier om de duurzaamheid te beoordelen voor de sportaccommodaties van Drenthe ivm mijn stageonderzoek. Is het ook een mogelijkheid dat ik deze kan ontvangen en kijk of ik er iets mee kan voor de accommodaties in Drenthe?

  Met vriendelijke Groet,

  Femke

 18. Femke -

  Ik lees dat er nog een vervolg komt in voor de sporthallen. Is deze er inmiddels al?

  mvg

 19. Frits van den Boogaard -

  Beste Femke,
  Vanwege de grote interesse in aanpassingen van buitensportaccommodaties hebben we ons daarop vooralsnog gefocusd. Heb je een specifieke vraag m.b.t. een sporthal? We komen graag langs om hierover van gedachten te wisselen!

  groet,
  Frits

 20. Frits van den Boogaard -

  Beste Femke,

  Ik stuur je de Scorekaart Duurzame Buitensportaccommodaties toe

  groet,

  Frits

 21. Ingrid Meddens -

  Hallo Frits,

  Goed initiatief, met onze fusie sportclub zijn we ook aan het nadenken over het gebruik van het complex gedurende de dag. We zijn momenteel druk bezig met de verbouwing. Ben ook benieuwd naar de scorekaart. Misschien hebbenw e er nog wat aan.

  Gr. Ingrid

 22. BuddyCek -

  Start Dating Now! Whether you are seeking a brand-new love, or you are a sporting activities fan searching for a date with someone who shares your interest and passion, or you are searching for a vegetarian dating companion, our complimentary dating site can aid you find the day or partnership that fits you best.
  extra on the link http://facebook.comпјЏprofileпјЏ@0XB9F640ED/rNdJQ

 23. Cavaemulley -

  descuento de black friday en zara https://3uu.site/

 24. MarkusiaTen -

  Good day to all, people!
  Recently i found this awesome site, where you can find any girl from your neighbourhood – http://bit.ly/chicksfordate222

  Go check it out, before it’s to late! Girls are waiting for you..

  Good luck for all of you, my friends!

 25. RonaldDuete -

  There are many women in past, who can’t have their children. Surrogate mothers commence to be very popular in the last 20 years. However, there are many ethical imbroglio, which demage for surrogating. Any feminists are thinking now, that practice of surrogating is the only far-fetched process. But it is a misunderstanding cause of in our world is very awful ecological situation. It is the main question, which influences pregnancy. If to say about the temple, there are many judgments, which are in opposition with surrogating. A lot of young moms would like to have children. Not all women can have children. More and more people are ill, they have gynecological problems. That is the reason, which affects the birth of baby.

  When you wish to be a parent, you must to know all about children. Any people don’t have an opportunity to unite with doctors with diverse considerations: race, religion, etc. If you want to have a child and you can decide various problems with your health, we advice connecting with Feskov human reproduction group. All information about this organization you may find at https://www.mother-surrogate.com/what-is-artificial-insemination-in-humans.html.

  In this firm, the main trend is reproduction medicine. They propose different services, which can support you start to be a mother. You could face various issues with embryos. Specialists who are working in Feskov human reproduction group can support you. If you desire to get comfort and guarantee, you could handle for them. If you are single and you want to have a boy or a girl, they can support you. Surrogate motherhood for single is very famous in our century. Russian guys have their problems health.

  Oranizations can help you with egg donation. Most young families who are rich wish to obtain additional services. Between jurisprudence and mother surrogate there are a some contradictions. All of them you can eliminate with the medic manager, who is working in Feskov human reproduction group.

  Consultants who are working in this area can solve hard problems. You may also ask moderators of a company about the IVF program or how to decide the problem if you are not confident in guaranteed result. Most young people ask about the donor database. You can also find information about all races, nationalities, religion, age, etc. If you wish to be happy, if you desire to create family, you may send a message at a link or call at phone line: +18448927800, this in USA number. You may however ask about prices or legislation at UK number: +448000698690.

 26. Timothybyday -

  Childrens porn clips PTHC CP
  HMM (Gracel and Modify ego)
  Laura Pummel No Horniness after Anal Series

  http://freetexthost.com/ii0rj6psgw

  freetexthost.com/ii0rj6psgw

 27. Dames Utine -

  Depending on the layout of the house and the wishes of the customer to the design can be used marching, slanting, screw, combined and other types of glass stairs. Floating is a relatively simple type of stairs straight or curved designs, the essential element of which is the presence of the inclined series of steps and connecting them stairs (respectively rectangular or semicircular shape). The most common type of stairway has a slope of 30-45°. In such a ladder, the biomechanics of a person who moves up or down it is taken into account as much as possible. The advantage of the design of the flight stairs-the maximum strength with a minimum number of connections. For attaching stairs to the Bolza is used the same type of hinged plates boltov that is a metal fastener, which is used for sequential mounting steps. Stairs can be straight or winder. This type of ladder design allows you to make the mount almost invisible in connection with what has gained great popularity among designers. But, despite the “visual lightness”, these stairs are able to withstand heavy loads, in particular, in cases where the design of the stairs is enhanced by a combination with a braid, bowstring or wall mount. In terms of design and construction, the combined staircases are characterized by a free spatial configuration, in which the elements of the staircases are combined with various spiral (screw) structures. Most modular and small stairs are also combined. Combined glass stairs-a vivid example of architectural construction in the style of “eclecticism” – the direction in which an arbitrary combination of styles, designs and materials is used. They are original engineering and artistic solutions. To perform such complex work requires the joint work of the architect and designer and, of course, a high level of professionalism of the installation team

 28. cidruoe -

  yoseek0815

 29. Jasoneters -

  Wi-fi speakers are perfect for any person seeking for a multi-use speaker. They’re effortless to have when travelling or shelling out time outdoor – on a picnic, for example – but are equally as valuable for listening to audio around the house.

  The speakers https://www.artfire.com/ext/people/johnbrandes permit you to access your audio, or pay attention to audiobooks and podcasts, from any Bluetooth- or wi-fi-enabled gadget, these kinds of as a mobile phone, pill or laptop computer.

  Aside from the vital element – seem high quality – there are many features to take into account prior to acquiring a transportable speaker.

  What is the big difference in between Bluetooth, AirPlay and Wi-Fi speakers?

  There are many different approaches you can established up wi-fi speakers, but most likely the most widespread is Bluetooth.

  Bluetooth has grow to be the ubiquitous wireless speaker engineering, merely pairing up a smartphone or tablet. Bluetooth speakers offer you straightforward portability and straightforward connections, but can be interrupted by mobile phone phone calls or notifications.

  Wi-Fi speakers from the likes of Sonos or the Amazon Echo set up their own mini Wi-Fi system, meaning they use world wide web connections relatively than Bluetooth. This can be employed for efficiently environment up multi-space audio.

  If you want a entire breakdown of our favorite multi-space speakers you can discover our information below. Alternatively, if you want a multi-area method using a smart speaker check out our manual to all the very best smart residence devices these kinds of as the Amazon Echo and Google House.

  Some wireless speakers in TechnoVolume, from Apple and its chosen makers, use their own AirPlay engineering. This is used for Apple iphone, MacBook and iPad end users and can also be used to transmit video.

  Portability

  For a wireless speakers https://www.canva.com/design/DADUYuNgz4k/vafi2JAchb5_ciYmFLFTPQ/view to be portable, it requirements to equally be tiny and mild sufficient to very easily carry all around, and be outfitted with a battery so it can run with out currently being plugged in. Of program, “small” and “light” are relative tiny speakers with carabiners allow you clip them to your backpack and take them on hikes, whilst significantly even bigger and heavier speakers may well be supposed only to be taken from room to place in your residence.

  Bluetooth speakers are normally transportable, but they really do not have to be. If a Bluetooth speaker is also huge to simply carry about, or does not have a battery, it will not be moveable.

  Because Wi-Fi speakers depend on a individual community to allow multi-speaker and multi-room audio playback, they are seldom portable. Soon after all, portability does not make a difference if you need to be linked to your home’s hotspot. There are exceptions, even though, and Wi-Fi speakers can nevertheless be transportable if they have batteries, and ideally can generate an ad-hoc Wi-Fi network with your phone.

  Longevity

  Not all wireless speakers are built to be carried around outside, or utilised by the pool. Rugged speakers can deal with splashes, dunks, drops, and gunk and keep running. If you consider that with the non-rugged speakers on this listing, however, you’ll uncover oneself with a brick as an alternative of an audio system. Seem for speakers with IPX scores and assures of drinking water and shock resistance if you want to have them about to the seashore, the lake, the slopes, or the sewers. Our information to IP rankings describes what those figures imply, so you can know no matter whether your speaker can deal with receiving dunked in the pool, or if it simply will continue to be intact in a mild drizzle.

  For a lot more, see our checklist of the very best outdoor speakers.

  Audio High quality

  Unless portability is at the leading of your priority listing, seem high quality is paramount. Lots of wireless speakers really do not provide much in the way of features, but create top-notch audio http://www.zoegathi.com/2015/03/photo-essay-16-reasonspictureswhy-you.html?showComment=1565453753761#c7801455220048861265 . Big bass is not for absolutely everyone, but unless of course your speaker is downright little, it ought to be capable to reproduce reduced frequencies accurately without distorting at substantial volumes. Clarity is much more critical than sheer electricity, and a well balanced, clear seem should be your aim when purchasing for a speaker. If you want a seem technique that can drive a whole celebration alternatively of just fill a little place, keep the size of the speaker in head typically, the greater a speaker is, the louder it can get while still sounding great.

  As talked about before, in the early times of wi-fi audio Bluetooth was much inferior to Wi-Fi requirements due to the fact of constrained bandwidth and audio compression. Those troubles have been mainly solved, and Bluetooth 4. (not to mention 5.) and its relevant audio codecs can transmit excellent quality audio. Wi-Fi can still get an edge purely thanks to the accessible bandwidth, and if you want to listen to lossless music on solutions like Tidal you should almost certainly go with Wi-Fi above Bluetooth. Of program, a wired link can be much better than the two thanks to both quicker knowledge speeds for digital indicators or merely the reality that the wire is carrying the analog audio with out any conversion. But this guidebook is for wireless speakers.

  Voice Assistants

  Voice assistants allow you basically notify your wireless speakers what to perform as an alternative of looking through your smartphone. They ended up at first really minimal, closed methods only obtainable on initial-party units, like Alexa on the Amazon Echo and Google Assistant on the Google House, but that is steadily shifting. Far more and much more third-celebration speakers are integrating some kind of voice assistant, either Google Assistant or Alexa.

  These voice assistants are useful for much more than just playing audio. You can request them for climate forecasts, sports activities scores, device conversions, and even language translation. They also generally help 3rd-celebration expertise that let you do anything at all from buy pizza to engage in trivia video games. If you have other sensible property devices, you may well even be in a position to combine them as properly, allowing you management the lights and thermostat with your voice.

  Voice assistant speakers have one particular universal requirement: Wi-Fi. They need to have an internet connection, and with out a single voice recognition and all of the processing essential to find your music, answer your questions, and management your smart house gadgets basically won’t work. These speakers can still be moveable, and even offer Bluetooth connectivity when you are away from your network, but individuals functions are not specific. The most well known first-get together voice assistant wi-fi speakers like the Amazon Echo and Google Property really do not have batteries.

  More :
  https://www.awwwards.com/technovolume-australia/

 30. prakov -

  Всем добрый день, что вы знаете о Женских мастер классах, просто заинтересовал этот вопрос. Так как недавно нашла информацию

  смотреть тут

 31. Greggsaida -

  Just click here 3D Erotic Pics and much more.

 32. GeorgeGrant -

  Жестокая соседка Щепочкина Татьяна Витальевна (26 лет) доносами, клеветой и угрозами выгнала инвалида 2 группы на улицу в Василеостровском районе Питера

  https://vk.com/zabralikomnatu группа помощи Анатолию

 33. Tular -

  Я думаю, Вы придёте к правильному решению. Не отчаивайтесь.

 34. Vernonhot -

  바카라사이트
  바카라

  Evaluation, right-minded a investigation
  Try out, upright a investigation

 35. Vernonhot -

  A 292 hectare dairy farm has been sold to coal mining tycoon Philip Lee. He is taking the dairy from farmer Dushun Nainal, an alleged leader of Maoist, and transferring the rest to his wife, the farmer said on Monday.

  The land is about 20,000 hectares of land in North 24-hour Puducherry district and would cover 15,000 acres, the farmer said.

  The farm was sold for Rs 500 crore in 2014 to a company that has since been acquired by Lee, according to the farmer.

  Nainal’s death sparked mass protests against Maoist activity in Puducherry and neighbouring Chhattisgarh during last year’s monsoon, leading to widespread communal tension and resulting in some deaths and violence. The conflict is still simmering.

  India’s coal-consuming economy is the world’s most valuable and growing.

  Besides, the country produces large quantities of fertilisers and chemicals that are crucial in creating crops such as onions, dal and dal meat, tomatoes and coffee.

  Nainal’s daughter told local media that the farm is owned by another family in Khar village in the district, adding that they will now begin farming the land.

  “We have a very clear idea of what we need to do,” she was quoted as saying.
  카지노사이트
  예스카지노

  Trio guilty of london bomb plot

  Image copyright EPA Image caption Two men have been named as the man who plotted to kill members of parliament

  The suspects were members of a cell with several other British men who were arrested in Egypt in 2015 and 2016, the UK’s Foreign Office said in a statement.

  The arrests were part of an investigation by the police and intelligence services into Islamist groups, counter-extremism, British citizens and Islamic extremists.

  The trio – identified as Hamid Talaat, 27, Mohamed Abd El Ghany, 23, and Hamza Faraj Elsayed, 19 – were arrested over three separate occasions in Egypt, the statement said.

  Mr Talaat and Mr Abd El Ghany were “the only Britons charged and detained while preparing an attack on UK citizens”, it added.

  They were charged with the murder and preparing terrorist acts in connection with a plot to bomb London’s Parliament.

  It is not clear if they were the authors of the report which was compiled by MI5 and the FBI into potential plotters before their arrest.

  Analysis: BBC security correspondent Dan Roan

  Hamdi Talaat, the young man who is one of the suspects facing trial for the London bomb plot, might be the least familiar to the general public outside London, which might have a difficulty keeping up with the sheer volume and complexity of their actions.

  The other men accused of planning the attack on MPs and other high-profile targets are men who worked for the security services. In that context, it will be important to avoid over-simplifying the facts.

  But their crimes were quite serious and there are clear references in the charges to potential terror links.

  So it may be that the three men who were arrested were part of a wider cell working with the authorities to ensure that the plan was carried out, in part for the purpose of bringing down the UK government.

  Hamid Talaat is said to have been involved in plans to carry out an attack using petrol bombs, and Mohamed Abd El Ghany is wanted for possible conspiracy to commit terrorist acts.

  The three arrested are from the Muslim community – a particular focus on Britain’s far right who are often on the government’s radar.

  Hamza Faraj Elsayed may also be linked to a bomb plot which was foiled by the police in 2013 but Mr Faraj Elsayed escaped prosecution after he tried to leave the UK on a false passport.

  Mr Faraj Elsayed spent nine months at a detention centre in Egypt in January 2016, when he tried to leave the country as a false passport to avoid arrest, a British official has said.

  He was freed last September on humanitarian grounds, an

 36. Vernonhot -

  Four charged over gold coast extortion scheme: police

  Updated

  A woman has been charged with extortion and causing grievous bodily harm after she allegedly threatened to sell and make disappear six of Brisbane’s biggest gold mines.

  Three former employees of Minerals Management Holdings Ltd (MMS) were charged with conspiracy to commit acts of injury with intent to commit extortion.

  MMS was charged as part of the $4.6 billion gold mining boom in Queensland and had been operating at a loss and was facing bankruptcy.

  The two other defendants, businessman Martin Schall, 44, and accountant Craig Pritchard, 45, face the same charges.

  Prosecutors say the women allegedly met four men and threatened them with the chance of being forced out of the mines, including to remove gold.

  The men allegedly told the women they would not leave the mines if they did not agree to cash in $7 million to $11 million of a company which they believed was owned by Mr Schall.

  The men also alleged the women made the threat as a means of securing the release of Mr Pritchard, who also runs the company.

  The alleged scheme started after a meeting between the four women and the co-defendants on August 11 last year, when Mr Pritchard was contacted by Ms Houlihan.

  Prosecutors allege the men were part of the plot to sell the mines to the men involved in the extortion scheme.

  A further meeting at a Gold Coast hotel has been adjourned until September 22, to allow the men to meet with a lawyer, and the hearing on the case in July has been adjourned until September 14.

  Topics: corruption, courts-and-trials, state-parliament, mining-industry, business-economics-and-finance, business-economics-and-finance, brisbane-4000, qld, vic

  First posted
  바카라
  바카라

  Flights back to normal after morning fog warning issued

 37. tablets -

  tablets tablets

 38. contractorFloge -

  General professional New York

  The function of General building and construction New York is to move to the customer the whole amenities in its entirety, and not in the form of individually done work. Of specific importance is the function of the basic specialist throughout the large-scale building of apartment buildings of domestic type, industrial facilities, business amenities.

  kitchen remodeling manhattan;
  Industrial structures.

  Today, the checklist of construction services includes several company interior decoration. An financier and also a customer can spend a considerable amount of time-solving on all company issues. A additional sensible option is to leave this job to General building NY.

 39. teebock -

  #jeftinekarte.com

 40. ckuiiye -

  etisalat eLife Interne

 41. Jenny -

  This is indeed unique and incredibly useful write-up. It’s really good to read such useful and vital information. Keep it up. Check this awesome site as well. Anyway, if you’re looking for something interesting, feel free to visit our website 바카라사이트

 42. SABRINA -

  Nice information providing by your article and I would really like to thank for your article it’s really helpful. Thanks for sharing this amazing blog. Really appreciative. Keep it up!
  카지노사이트
  https://yhn777.com 카지노사이트

 43. Amour -

  Great articles and great layout. Your blog post deserves all of the positive feedback it’s been getting. Visit our website too. 바카라사이트 https://game79zone.com 바카라사이트

 44. Joyce -

  Your website is very informative! The way you write an article is superb! Great job! If you have some time, you can also check this site.
  카지노사이트
  https://yhn876.com/ 카지노사이트

 45. liza -

  Such a nice blog.keep it up.
  i want to share our website. this is promising and worth reading i hope you visit our website..
  바카라사이트

  https://yhn777.com‌ ‌카지노사이트

plaats een reactie