Appartement van de toekomst_635

Het appartement van 2080

Stel je eens voor hoe het wonen in een appartement er in 2080 uit zal zien. Bij Visual News denken wij hier regelmatig over na. Veel ideeën hebben al de revue gepasseerd en we vonden het tijd om onze (misschien wel tikkeltje bizarre) ideeën over het appartement van de toekomst onder elkaar te zetten. Zo ben ik van mening dat de technologie de kwaliteit van ons leven sterk gaat verbeteren en een zeer belangrijke rol krijgt in ons dagelijks leven. Tegen 2080 zijn groene, alternatieve energiebronnen de norm, waardoor je niet of nauwelijks energiekosten meer zult hebben. Via een telepoort station ben je binnen een tel op je werk. Elk appartement heeft flexibel uit te breiden ruimtes. Je zult in staat zijn om het appartement te herindelen als er onverwacht veel gasten langs komen.

Een andere leuke functie van het appartement van de toekomst is de Insta-Garden. Elk appartement krijgt een eigen of gezamenlijke kas. Het enige wat je hoeft te doen is zaadjes planten. Druk op de startknop en de Insta-Garden regelt zelf de groei van je groente en fruit. De slimme techniek in de keuken monitort de tuin en geeft recepten en kooktips als een bepaalde groente geoogst kan worden. Je hoeft het alleen nog maar zelf op te eten. Grappige features zijn ook de ‘auto-stylist’ en het geïntegreerde spa-station. Met één druk op de knop zie je er in no-time perfect uit als je de straat op moet. Het spa-station ‘de-toxt’ je na een drukke werkdag. Alle nieuwe apparaten staan met elkaar in verbinding, de huisbaas is 24/7 via smart monitor bereikbaar, automatische systemen helpen om spullen op te bergen, ramen stellen zich automatisch in op het binnen- en buitenklimaat en de iMaid zorgt ervoor dat je huis er altijd tip-top uit ziet. Check onze ideeën uitgewerkt in onderstaande infographic (download hier de infographic in hoge resolutie).

Appfolio_house_of_the_future_infographic-635De blog ‘Will this be apartment living in 2080‘ verscheen eerder al op de inspirerende website ‘Visual News’.

Woningmarkt | Infographic

plaats een reactie