Heijmans_Technisch_Talent_635x300

Help! Technische toppers gezocht

‘Het is teleurstellend’, geeft uitvoerder Rob aan als ik hem vraag naar het aanbod van jonge technische vakmensen in de bouw. Zo om me heen kijkend op de bouwplaats valt me op dat de echte vakheren, zoals timmermannen en metselaars allemaal zo tussen de 40 á 55 jaar zijn. Vergeleken met de personeelscijfers klopt dit ook wel. Maar liefst 2/3 van de 3000 directe medewerkers zijn tussen de 40 en 64 jaar. Omgekeerd betekent dit dat er maar zo’n 1000 relatief ’jonge’ medewerkers tussen de 16 en 39 jaar zijn. Enerzijds is het fantastisch om te zien dat zulke vakmensen bestaan, die met liefde hun vak uitoefenen. Anderzijds ben ik bang dat als deze vaktoppers met pensioen gaan we een enorm tekort gaan krijgen aan goed technisch talent…

155.000 technische toppers nodig
Ja, je leest het goed. In 2016 hebben we in Nederland een tekort aan 155.000 technisch arbeidskrachten verdeeld onder alle opleidingsniveaus. Het aantal beschikbare banen in onze branche ligt op dat moment rond de 442.000. Is dit niet om van te schrikken? Op dit moment kiezen slechts 2 op de 10 leerlingen voor een techniekopleiding, terwijl dat er 4 op de 10 zouden moet zijn willen we de tekorten tegen gaan.
Maar wat is de oorzaak nou eigenlijk? Want willen we dit probleem tegen gaan, dan moeten we bij het begin beginnen. Heeft dit te maken met het krijgen van vieze handen en lichamelijk zwaar werk moeten verrichten? Of zou het met imago te maken hebben? Is het interessanter om te kiezen voor een economische opleiding omdat dit meer aanzien geeft in je omgeving? Of heeft het wellicht te maken met de cultuur: ‘ruwe bolster, blanke pit’ en de ‘niet-zeiken, maar doen’-mentaliteit?
Duidelijk is in elk geval dat we iets aan deze tekorten moeten doen. Ook het kabinet wil hier aan gaan werken, jongeren verleiden voor de techniek met behulp van aansprekende campagnes en het ‘uitgeven van miljoenen’. Zou het wellicht helpen om technische studies gratis te maken? Misschien wordt er dan niet vanuit enthousiasme gekozen, maar wie weet komt dat vanzelf wel.

Van lasapparaat naar parfum
Neem mijn nichtje als voorbeeld. Zij heeft eindexamen gedaan in de metaaltechniek. Haar passie. Van de geur van het metaal werd ze blij, lasapparaten, freesbanken en draaimachines, ze vond het allemaal even geweldig. Voor haar eindexamen heeft ze een oprijplaat voor auto’s gemaakt. Wat ze uiteindelijk is geworden? Schoonheidsspecialiste. Omdat het niet makkelijk was om zich constant staande te houden in een mannenwereld. Of neem Harry, de vader van een goede vriendin. Hij is leraar bouwtechniek op een VMBO-school. Zijn klassen dunnen ieder jaar meer uit. Hij merkt dat een deel van het probleem bij de ouders ligt. Want wil niet iedere ouder dat zijn kind iets bereikt en daarom beter voor de HAVO kan kiezen? Het bedrijfsleven moet volgens Harry de techniek meer promoten en gaan samenwerken met het onderwijs. ‘Techniek is niet vies maar juist een uitdaging’!

Wat kunnen jij en ik hier aan doen?
Met Heijmans zijn we op de goede weg. Kijk naar de eigen bedrijfsschool van Heijmans Sport & Groen. De studenten werken 4 dagen in de week en zitten 1 dag per week ´in de schoolbanken´. Doel is dat de helft van de studenten na hun opleiding bij Heijmans blijft werken. Slim, talent met groene vingers aan je binden.
Dan Girlsday. Een landelijk initiatief om jonge meiden kennis te laten maken met de techniek. Heijmans heeft dit jaar op 5 verschillende locaties in totaal zo´n 100 meiden ontvangen in de leeftijd tussen de 10 en 15 jaar. Natuurlijk hoeft niet elke jonge meid overtuigd te worden, maar een enkeling is al super. Een jonge meid is immers op haar toekomst voorbereid! En is het niet fantastische reclame als je dochter thuis komt en trots vertelt dat ze de nieuwe fly-over bij Kerensheide heeft mogen betreden?
Zelf draag ik ook graag mijn (bouw)steentje bij. Tijdens 1 uurtje ga ik voor de klas staan bij een basisschool in Utrecht. Ik ga ze kort iets vertellen over de bouw. Over hoe leuk en veelzijdig dit is. En laten zien dat de techniek heel breed is. Dat bouwen enorm veelzijdig is, dat er veel denkwerk, creativiteit, netwerken en coördineren bij komt kijken. Maar dat er bovenal genoeg kansen zijn om je als jong talent te ontwikkelen!

Jong talent | Arbeidsmarkt | Techniek

3 reacties

  1. Tineke -

    Wat een goed initiatief! Interessant ook en ben benieuwd naar de resultaten op termijn. Groeten van een technisch opgeleide dame.

  2. Aliii -

    Goed initiatief inderdaad.

  3. Rinus Meulmeester -

    Als men de jeugd wilt stumileren dan zouden de werkgevers eens na moeten gaan denken over de lonen die betaald worden ,als dit zo blijf dan zullen de kinderen van nu toch een ander vak gaan kiezen waarmee ze meer verdienen .. Ik zie dan ook een toekomstbeeld dat de lonen zullen stijgen voor het technisch personeel voor de oudere vaklui omdat er geen generatie na ons zullen opvolgen en ten tweede nu is het allemaal leuk voor de werkgevers dat ze gebruik kunnen maken van mensen uit Oostblok landen , maar ook die economie zal door de jaren gelijk worden met hier in Nederland en dan onstaat er helemaal een groot tekort aan technisch personeel want deze mensen komen niet meer hierheen voor 25 euro meer .. En dan??? Denk dat je zelf deze vraag kan invullen … Kijk maar naar de Gouden jaren van 1970 toen bod de ene werkgever meer dan de andere enzovoort…. Nee tijd voor actie die er al jaren geleden had gemoeten dus eigenlijk zijn de werkgevers hiermee veelste laat …

plaats een reactie