inspiratiebronnen-grijs

Smart Highway: 3 inspirerende toepassingen

Hoe een elektrische tandenborstel, babyvoeding en een buitenlamp de snelweg van de toekomst vormgeven

Het mooie van de tijd waarin we leven is dat de wereld sneller dan ooit verandert. Dat is soms lastig maar vooral razend interessant. Aan ons de taak om bij te blijven. Een slimme manier om niet achterop te raken, is om de (nabije) toekomst te voorspellen en zelf vorm te geven.

De slimme snelweg is zo’n resultaat van toekomstdenken. Het is een totaalconcept voor de snelweg van de toekomst, het resultaat van anders kijken en anders samenwerken. Een snelweg die inspiratie put uit onverwachte bronnen zoals een elektrische tandenborstel of een temperatuurgevoelig lepeltje.

Benieuwd hoe? Bekijk onderstaande infographic of download hier de pdf.

Infrastructuur | Smart Mobility | Innovatie | Infographic | Slimme snelweg

3 reacties

 1. Files samen oplossen: overalsnel.nl -

  In de enthousiaste presentatie van Heleen kwam goed naar voren dat Heijmans niet alleen maar bezig is met werk binnen halen maar vooral open wil staan voor ideeën waar we allemaal beter van worden. En daar zal ook werk uit komen..

  Al jaren probeer ik mijn gedragsoplossing voor de meeste files onder de aandacht te brengen, natuurlijk ondersteund door slimmer aangelegde wegen (minder interactie tussen weggebruikers) en techniek.

  In mijn eentje is het niet makkelijk de gevestigde orde met tegengestelde belangen te verleiden om verder te kijken dan de eigenbelangen. Ik ben erg benieuwd wat een grote partij als Heijmans hiermee gaat loskrijgen in de markt. Ik doe graag mee!

  Kees van der Waal

 2. Louis van den Heuvel -

  – Reactie op Kees van der Waal
  Kees, ik wil je graag bij deze uitnodigen bij Heijmans om hier verder over te spreken.

  – Reactie op Jaap ketel
  Goed idee! Ook Heijmans heeft nog een paar leuke ideeen wat je met deze _ruimte kan doen. Heb jij een achtergrond op het gebied van monorails?

plaats een reactie