Heijmans Social Return

Social (No)Return

Oké, wat betreft groen kunnen we zeggen: check. Milieuvriendelijk opereren is inmiddels bij vele organisaties behoorlijk ingeburgerd. Ook bij Heijmans Wegen – het onderdeel waar ik werk – is groen handelen vanzelfsprekender dan ooit. Zo gebruiken we alleen nog FSC-hout, zijn we spits op hergebruik van materialen en hebben we ‘Greenway LE’ een duurzame asfalt die we flink promoten en steeds vaker toepassen. Maar, zijn we er dan?

Wat terugdoen
Natuurlijk zijn we er dan niet. Het kan altijd beter. Bovendien doemt de volgende uitdaging al op: Social Return. Bij aanbestedingen worden we in toenemende mate geconfronteerd met dit fenomeen. Wat is Social Return hoor ik u vragen? Kort gezegd komt het erop neer dat een publieke opdrachtgever (Rijk/Gemeente) aan leveranciers vraagt om in de uitvoering van een groot project ook werkgelegenheid te bieden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kan op vele manieren, maar meestal gaat het om de inzet van langdurig werklozen bij het realiseren van de opdracht. Zo willen publieke opdrachtgevers deze kansarme groep aan een baan en een toekomst helpen. Kunt u daar wat mee geachte aannemer?

Continu
Tsja, dan ga je nadenken. Eén van de voornaamste problemen die je tegenkomt is de beperkte duur van een project. Eigenlijk probeer je iets te creëren wat continu is (een baan, een toekomst) met iets wat discontinu is (een project). Dat werkt niet. Het moet niet zo zijn dat je een aantal kansarmen een baantje geeft en na afloop van het project weer vrolijk gedag zegt. Dat is geen toekomst bieden en is funest voor de motivatie en het zelfvertrouwen van deze kwetsbare groep. Het moet anders.

Streven
Naar mijn idee moet het streven van opdrachtgevers zijn, dat opdrachtnemers structureel invulling geven aan Social Return in plaats van een ad hoc inzet van mensen per verkregen opdracht. Bij Heijmans doen we dat al. Zo hebben we een groep van 30 BBL’ers. Jonge mensen die bij ons een Beroep Begeleid Leren traject doorlopen. Daarnaast heeft Heijmans Sport & Groen een eigen bedrijfsschool waar leerlingen worden opgeleid tot vakmensen. De bedoeling is dat al deze mensen straks opgenomen blijven in onze organisatie. Met behulp van reïntegratietrajecten keren medewerkers terug in het arbeidsproces en in de eigen organisatie en bij vaste dienstverlenende partners werken personen met een arbeidsbeperking. Door ze structureel aan je organisatie te verbinden – met werk naar vermogen – biedt je ze toekomst én kun je voldoen aan de Social Return doelstelling. Het is een kwestie van slim schakelen en koppelen.

Samen
Als rasoptimist vind ik het een uitstekende kans voor Heijmans om ook via Social Return invulling te geven aan de P van People in de bekende trits People-Planet-Profit. Ik ga graag de uitdaging aan om samen met Heijmans, overheden en andere marktpartijen werk maken van een duurzame inzet van kansarmen op de arbeidsmarkt. Doet u mee?

Social Return | Arbeidsmarkt

2 reacties

  1. Michiel -

    Inderdaad Maarten, de mensheid heeft al lang genoeg achter eigen ego en portemonnee aangehold. Het is hoog tijd om voor elkaar te gaan zorgen!

  2. Anita -

    Ik ben het helemaal met je eens dat Social Return niet per project geregeld zou moeten worden maar structureel. Zelf heb ik vorig jaar via UWV werkcheque twee hulpmonteurs E een werk/leren traject aangeboden en zij werken er nu nog. Plus subsidie gekregen voor een van de 2 van € 4500.

plaats een reactie